Svarbiausia, kad gavosi skanūs, nors ir be įdaro.
O jus galite įdėti mėsos ar sūrio – bus „Žemaičių“ blyneliai.
Šviežių bulvių blyneliai su ciberžolėmis
Reikės:
- 6-7 bulvių (vidutinio dydžio),
- 1 kiaušinio,
- 0,5 a. š. ciberžolių miltelių,
- 3 v. š. krakmolo,
- džiūvėsėlių (blyneliams paniruoti),
- druskos,
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Bulves išviriau su druska ir sugrūdau.
Į bulvių masę įmušiau kiaušinį, suplaktą su ciberžole, įbėriau krakmolo ir gerai išmaišiau (masė visiškai nelipo prie rankų).
Iš paruoštos bulvių masės formavau blynelius, juos apvoliojau džiūvėsėliuose ir kepiau keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Blyneliai gan greitai iškepa, tereikia juos kelissyk apversti, kad apkeptų iš abiejų pusių.
Blyneliai arba bulvinukai – iškepti. Patiekiau su rūkytos šoninės ir sviesto bei grietinės padažu.
Skanaus!