Šokolado dienai – trys geriausi šefo Pauliaus Strasevičiaus šokoladiniai tortai

Liepos 11-oji – Pasaulinė šokolado diena. Virtuvės šefas, kulinarinių knygų autorius ir studijos „Kitchen Obsession“ įkūrėjas Paulius Strasevičius šią dieną kviečia paminėti gaminant šokoladinį tortą. 

P.Strasevičius.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
P.Strasevičius.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Šokoladinis tortas su abrikosiniu kremu.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Šokoladinis tortas su abrikosiniu kremu.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Šokoladinis tortas su abrikosiniu kremu.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Šokoladinis tortas su abrikosiniu kremu.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Šokoladinis tortas su maskarpone ir ryžiais.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Šokoladinis tortas su maskarpone ir ryžiais.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Šokoladinis tortas su maskarpone ir ryžiais.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Šokoladinis tortas su maskarpone ir ryžiais.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Greitas šokoladinis tortas.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Greitas šokoladinis tortas.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Greitas šokoladinis tortas.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Greitas šokoladinis tortas.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
P.Strasevičius.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
P.Strasevičius.<br> I.Jonelytės-Arlauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2019-07-11 15:09

Paulius pateikia savo firminių receptų TOP trejetuką. Visi jie – iš autorinės P. Strasevičiaus knygos „Tortai“. 

Greitas šokoladinis tortas

Jis patiks šokolado mėgėjams, nes naudojau kakavinius sausainius, o kremui – juodąjį šokoladą! Nors tai greitai ir lengvai pagaminamas tortas, skoniu jis tikrai nenusileidžia tiems, prie kurių gamybos tenka paplušėti kelias valandas. 

Iš pateiktų ingredientų pagaminsite 800 g sveriantį tortą.

Reikalingi produktai

Pagrindui:

150 g kakavinių sausainių,

100 g sviesto.

Kremui:

8 g želatinos,

40 ml karšto, bet ne verdančio vandens,

50 g sviesto,

100 g juodojo šokolado,

300 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),

50 g cukraus.

Papuošti:

kakavos miltelių,

kokosų drožlių,

baltojo šokolado,

uogų.

Kaip gaminti

Torto pagrindas. Sausainius labai gerai sutrinti elektriniu trintuvu ir sumaišyti su sviestu. Į kvadratinę 20 x 20 cm dydžio formą sudėti sausainių ir sviesto pagrindą. Išlyginti rankomis, kad visas dugnas būtų padengtas sausainių mase.

Kremas. Karštame vandenyje ištirpinti želatiną. Į dubenį sudėti sviestą, šokoladą ir kaitinti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, kol šokoladas išsilydys. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti šokolado bei sviesto masę. Po truputį supilti želatiną, suberti cukrų ir plakti, kol bus vientisa masė.

Torto formavimas. Kremą supilti ant sausainių pagrindo ir tortą įdėti į šaldytuvą 6 valandoms, kad atvėstų.

Papuošimas. Viršų apibarstyti kakavos milteliais, kokosų drožlėmis, aplieti ištirpintu šokoladu, uždėti uogų.

Šokoladinis tortas su abrikosiniu kremu

Šis tortas labai panašus į klasikinį „Zacherio“ tortą – su daug šokolado ir abrikosų džemu. Jis puikiai tiks gimtadienio ar kitai šventei. 

Iš pateiktų ingredientų kiekio pagaminsite 2 kg sveriantį tortą, tad juo pavaišinsite 15–20 žmonių. Skonis nuostabus!

Reikalingi produktai

Tešlai:

200 g kambario temperatūros sviesto,

180 g miltelinio cukraus,

7 kiaušinių tryniai,

200 g miltų,

10 g krakmolo,

100 g migdolų miltų,

200 g juodojo šokolado,

7 kiaušinių baltymai.

Pertepti:

150 g juodojo šokolado,

100 g rudojo cukraus,

400 g abrikosų džemo.

Papuošti:

kakavos miltelių,

šviežių uogų.

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.

Tešla. Sviestą išplakti su cukrumi ir kiaušinių tryniais iki purumo. Pamažu plakant suberti miltus, krakmolą ir migdolų miltus. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ir įmaišyti į tešlą. Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Į apvalią 25 cm skersmens torto formą sudėti tešlą ir kepti orkaitėje 60 minučių. Iškeptą biskvitą atvėsinti ir perpjauti horizontaliai per pusę.

Pertepimas. Juodąjį šokoladą ištirpinti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ir sumaišyti su cukrumi.

Torto formavimas. Biskvitus sutepti šokoladu, tada – abrikosų džemu ir uždėti vieną ant kito. Ant torto viršaus užtepti šokolado. Laikyti šaldytuve apie 3 valandas, kad tortas sustingtų.

Papuošimas. Užbarstyti kakavos miltelių ir uždėti uogų.

Šokoladinis tortas su maskarpone ir ryžiais

Jeigu mėgstate ryžių pudingą, šis tortas tikrai Jums patiks! Maskarponė, juodasis šokoladas ir mėlynės – puikus derinys! 

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 1,3 kg tortą.

Reikalingi produktai

Tortui:

80 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),

300 g maskarponės sūrio,

100 g juodojo šokolado,

5 g vanilinio cukraus,

20 g želatinos,

50 ml karšto, bet ne verdančio vandens,

50 g mėlynių,

125 g virtų ryžių.

Papuošti:

kakavos miltelių,

miltelinio cukraus.

Kaip gaminti

Tortas. Grietinėlę supilti į sausą dubenį ir išplakti iki standumo, įmaišyti maskarponės sūrį. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ir įmaišyti į maskarponės masę, taip pat įmaišyti vanilinį cukrų ir vandenyje ištirpintą želatiną. Į silikoninę 12 cm skersmens kupolo formą ant dugno suberti mėlynes ir supilti kremo masę. Sudėti ryžius. Kol tortas stings, jie susisluoksniuos ties viduriu. Įdėti tortą į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų.

Papuošimas. Galima dekoruoti gėlėmis, kakavos milteliais ar milteliniu cukrumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.