Panakota su apelsinų žele tiesiog tirpsta burnoje

Itališkas desertas – panakota su apelsinine žele. Receptas labai lengvas, skonis puikus. Pats desertas tirpsta burnoje ir su kiekvienu šaukšteliu priverčia užsimerkti.

Panakota su apelsinine žele.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“. 
Panakota su apelsinine žele.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“. 
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Jul 12, 2019, 2:53 PM, atnaujinta Jul 9, 2023, 5:10 PM

Panakota su apelsinine žele

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 asmenims

Reikės: 

  • 200 ml 33 proc. riebumo grietinėlės,
  • 100 ml pieno,
  • 100 g cukraus,
  • 15 g želatinos,
  • 30 ml šalto vandens,
  • 1 pakelio apelsininės želės. 

Kaip gaminti

Želę paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės, tik pilkite perpus mažiau vandens. 

Želatinos grūdelius užpilkite 30 ml šalto vandens ir palikite išbrinkti.

Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę ir šildykite, bet neužvirinkite. Suberkite cukrų ir maišydami virkite, kol cukrus ištirps. Jokiu būdu neleiskite užvirti.

Į grietinėlės mišinį, kai ištirps cukrus, supilkite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir supilstykite į indelius.

Sudėkite į šaldytuvą. Kai kremas sustings, ant viršaus užpilkite pradėjusią stingti želę ir dėkite į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų.

Skanaus. 

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.