Panakota su apelsinine žele
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 asmenims
Reikės:
- 200 ml 33 proc. riebumo grietinėlės,
- 100 ml pieno,
- 100 g cukraus,
- 15 g želatinos,
- 30 ml šalto vandens,
- 1 pakelio apelsininės želės.
Kaip gaminti
Želę paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės, tik pilkite perpus mažiau vandens.
Želatinos grūdelius užpilkite 30 ml šalto vandens ir palikite išbrinkti.
Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę ir šildykite, bet neužvirinkite. Suberkite cukrų ir maišydami virkite, kol cukrus ištirps. Jokiu būdu neleiskite užvirti.
Į grietinėlės mišinį, kai ištirps cukrus, supilkite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir supilstykite į indelius.
Sudėkite į šaldytuvą. Kai kremas sustings, ant viršaus užpilkite pradėjusią stingti želę ir dėkite į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų.
Skanaus.