„Minas Žeraisas garsėja pieno produktais: joje gaminama daug įvairių pieno gaminių, sūrių.
Kadangi esu karamelės ir visų jos formų mėgėja nuo vaikystės, negalėjau atsispirti vietiniam „doce de leite“ produktui.
Paprastai ir aiškiai sakant – tai yra virtas sutirštintas pienas.
„Doce de leite“ yra valgomas vienas, su sausainiais, naudojamas konditerijos gaminiuose bei naudojamas gaminti tradicinę Mineiro kavą.
Kavai pagaminti reikės:
- juodos kavos be tirščių;
- pašildyto pieno;
- ką tik išplaktos grietinėlės (galima naudoti ir pirktinę, bet man labiau patinka šviežiai plakta);
- „doce de leite“, „Rududu“ arba pačių išvirtos sutirštinto pieno skardinės.
Kaip gaminti
Vyno taurės kraštelius ištepti išvirtu sutirštintu pienu („doce de leite“).
Iki pusės taurės įpilti juodos kavos be tirščių.
Įpilti truputį pašildyto pieno (jokiu būdu ne verdančio pieno, kad nepasikeistų pieno struktūra).
Ant viršaus atsargiai paskirstyti išplaktą grietinėlę.
Aš geriu neišmaišiusi visų ingredientų šaukšteliu, nes taip galima ragauti skirtingus kavos sluoksnius. Pirma yra paragaujama grietinėlės, tada jaučiasi kavos skonis ir galiausiai, kavai aptirpinus sutirštintą pieną, jaučiamas kavos, susimaišiusios su karamele, skonis.
Smaližiams, kaip aš, tokia kava turėtų patikti“, – neabejoja Aistė.