Siūlome išbandyti lengvai paruošiamą užkandėlę, kuri tiks tiek vasaros vakarui su šeima ar kaimynais praleisti, tiek svečiui pavaišinti.
Cukinijų suktinukai su varške
Reikės:
- 2 jaunų cukinijų
Įdarui:
- 200 g varškės arba rikotos (galima maišyti perpus su feta),
- 2 v. š. grietinės,
- 2 česnako skiltelių,
- 1 v. š. citrinos sulčių,
- kapotų krapų, petražolių, mėtų,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- aliejaus.
Kaip gaminti
Cukinijas supjaustykite kuo plonesniais liežuvėliais. Aptepkite aliejumi, apibarstykite druska ir dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 10-15 min., kol paruduos.
Sudėkite cukinijas vienu sluoksniu į lėkštę ir palikite, kol atvės.
Per tą laiką paruoškite įdarą. Varškę arba rikotą ištrinkite su prieskoniais, dėkite grietinės, druskos ir pipirų pagal skonį, pagardinkite citrinos sultimis.
Užtepkite varškės ant atvėsusių cukinijų liežuvėlių, susukite ir sutvirtinkite smeigtuku, jeigu reikia.