Vaikystę primenantys purūs varškėčiai

Varškėčiai man yra išlikę kaip vienas pačių skaniausių vaikystės patiekalų. Bent kartą per mėnesį būtinai turiu išsikepti varškėčių, nes tiesiog pasiilgstu to gardaus, kiek tąsaus blyno su grietine ir uogiene! 

Purūs varškėčiai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“. 
Purūs varškėčiai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“. 
Purūs varškėčiai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“. 
Purūs varškėčiai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“. 
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

2019-07-20 12:27, atnaujinta 2023-07-18 10:00

Kepdama varškėčius kartais mėgstu paįvairinti ingredientų sąrašą, išbandyti, kaip vienas ar kitas papildomas ingredientas keičia varškėčio skonį ir tekstūrą. 

Pagal šį receptą pagaminti varškėčiai gaunasi gana purūs ir, be abejo, labai skanūs. 

Skanaus visiems!

4 porcijoms reikės:

  • 400 g varškės,
  • 190 g miltų,
  • 2 kiaušinių,
  • 4-5 valg. š. cukraus,
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto,
  • ¼ arb. š. druskos,
  • 2/3 arb. š. valgomosios sodos,
  • 1 arb. š. citrinos sulčių arba grietinės,
  • saulėgrąžų aliejaus kepti.

Gaminimas:

Į vieną indą sudedame varškę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir įmušame kiaušinius. Masę gerai sutriname šakute.

Sodą užpilame citrinos sultimis (arba sumaišome su grietine), išmaišome, ir supilame į tešlą, gerai išmaišome.

Į tešlą pamažu įmaišome 160 g miltų (likusius 30 g sunaudosime tešlos kočiojimui), kai tešla nesimaišo šaukštu, minkome rankomis. Tešla turi būti lipni, bet jei tešla labai limpa prie rankų, dėkite truputį daugiau miltų.

Stalviršį pabarstome miltais, imame po gabalėlį tešlos ir kočiojame ~1-1,5 cm storio lakštą, iš jo išspaudžiame norimo dydžio apskritimus su stikline. Varškėčius dedame ant miltuoto paviršiaus.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 4-5 varškėčius į keptuvę (priklausomai nuo keptuvės dydžio ir kokio dydžio varškėčiai). Kepame varškėčius iš abiejų pusių, ant šiek tiek silpnesnės ugnies, kol gražiai apskrunda. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visus varškėčius. Patiekiame su mėgstama uogiene ir grietine.

Pastabos. Miltų kiekis tešloje priklauso nuo naudojamos varškės drėgnumo, jei varškė labai drėgna, tuomet reikės daugiau miltų. Mano varškė buvo pakankamai sausa.

Kuo storiau iškočiosite tešlą, tuo storesni bus blyneliai, bet iškočioti 1-1,5 cm storio tešlą yra gana optimalus variantas.

Varškėčius galite pasiruošti iš vakaro, laikyti šaldytuve ir kepti sekančią dieną.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.