Ką galiu pasakyti? Tikrai skanūs, minkšti ir greitai pagaminami varškėčiai, kurie paįvairins jūsų kasdieninį stalą.
Aš cukinijas nulupau ir sutarkavusi nuspaudžiau sultis. Reikėtų skmulkintų krapų arba petražolių, bet aš jų nedėjau.
Varškėčiai su cukinijomis
Reikės:
- 250 g varškės,
- 100 g cukinijų,
- 1 kiaušinio,
- 3 šaukštų miltų,
- žiupsnelio druskos,
- aliejaus kepti,
- smulkintų krapų arba petražolių (nebūtinai).
Kaip gaminti
Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį ir įberkite druskos. Gerai ištrinkite.
Į kitą dubenį sutarkuokite cukiniją. Jei cukinija yra nedidelė, jos nulupti nereikia. Palaikykite kelias minutes sutarkuotą cukiniją ir tada nuspauskite atsiradusį skystį.
Sudėkite tarkuotą cukiniją į varškės masę. Jei naudosite žalumynus, tuomet juos susmulkinkite ir sudėkite į dubenį su varške.
Viską gerai išmaišykite ir suberkite miltus. Dar kartą gerai išmaišykite.
Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipni.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Iš varškės tešlos drėgnomis rankomis formuokite varškėtukus, apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Patiekite su grietine.