Bulgariški agurkėliai: kai išbandžiau šį receptą, į kitus nebežiūriu

Gausybė šeimininkių dalijasi savo geriausiais konservavimo receptais. Nuo jų nutarė neatsilikti ir Natalija, „Skonio“ skaitytojams pasiūliusi savo pamėgtų agurkėlių receptą.

Žiemai ruošiami agurkėliai.<br>123rf nuotr.
Žiemai ruošiami agurkėliai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-14 11:27, atnaujinta 2023-08-08 10:05

„Neprisimenu, iš kur jis atkeliavo į mūsų šeimą, bet mama taip paruoštus agurkėlius vadindavo bulgariškais.

Užaugau valgydama taip marinuotus, ir dabar net neieškau kitokių receptų“, – dalijasi Natalija, o mes dalijamės jos receptu.

Bulgariškai marinuoti agurkėliai

Nedidelius agurkėlius  nuplaukite, sugrūskite į švarius stiklainius. Puode užvirkite vandenį ir užpilkite juo agurkėlius. Palaikykite 10-15 min., nupilkite, dar kartą užvirinkite vandenį, vėl užpilkite, po 10 min. nupilkite.  

Į kiekvieną stiklainį dėkite po 1-2 v. š. sausų prieskonių, skirtų agurkams marinuoti, jei norite – ir po nedidelį gabalėlį aitriosios paprikos. 

Paruoškite marinatą. 

1 l vandens reikės:

  • 125 ml 9 proc. acto,
  • 2 v. š. druskos ,
  • 2 v. š. cukraus. 

Užvirinkite marinatą, užpilkite agurkėlius ir uždarykite.  

Skanaus!

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.