„Neprisimenu, iš kur jis atkeliavo į mūsų šeimą, bet mama taip paruoštus agurkėlius vadindavo bulgariškais.
Užaugau valgydama taip marinuotus, ir dabar net neieškau kitokių receptų“, – dalijasi Natalija, o mes dalijamės jos receptu.
Bulgariškai marinuoti agurkėliai
Nedidelius agurkėlius nuplaukite, sugrūskite į švarius stiklainius. Puode užvirkite vandenį ir užpilkite juo agurkėlius. Palaikykite 10-15 min., nupilkite, dar kartą užvirinkite vandenį, vėl užpilkite, po 10 min. nupilkite.
Į kiekvieną stiklainį dėkite po 1-2 v. š. sausų prieskonių, skirtų agurkams marinuoti, jei norite – ir po nedidelį gabalėlį aitriosios paprikos.
Paruoškite marinatą.
1 l vandens reikės:
- 125 ml 9 proc. acto,
- 2 v. š. druskos ,
- 2 v. š. cukraus.
Užvirinkite marinatą, užpilkite agurkėlius ir uždarykite.
Skanaus!