Veganiškas pyragas (tarta) su riešutais
Pagrindui reikės:
100 g migdolų arba migdolų miltų,
45 g kakavos,
30 g žalių grikių,
druskos,
50 ml datulių sirupo (arba tamsaus agavų sirupo),
20 g nerafinuoto kokosų aliejaus,
½ arb. š. cinamono.
Trintuvu sumaišykite visus ingredientus. Turi gautis į trupinius panaši, bet lipni masė, kurią suspaudus ji laikytų formą.
Masę dėkite į 14-15 cm skersmens formą, suformuokite 2-2,5 cm kraštus ir kepkite 15 min. 180 laipsnių orkaitėje. Formos niekuo netepkite, tiesiog kepkite.
Ištraukite pagrindą iš orkaitės ir atšaldykite. Jeigu norite tai padaryti greičiau, dėkite į šaldytuvą.
Ruoškite karamelę
Reikės:
250 ml datulių sirupo (arba tamsaus agavų),
250 ml kokosų pieno/kremo,
1 arb. š. cinamono,
1 arb. š. riešutų sviesto (nebūtina, bet bus skaniau),
½ arb. š. druskos.
Sumaišykite sirupą ir pieną. Supilkite į puodą ir ant vidutinės ugnies virkite apie 25-30 min. Tada dėkite likusius ingredientus ir virkite dar 5-10 min. Turite pamatyti gana didelius burbulus, okonsistencija turi būti panaši į karamelę.
Perpilkite karamelę į dubenį, dėkite į šalį ir atvėsinkite.
Karamelizuokite riešutus
Reikės:
saujos migdolų,
2 saujų lazdynų riešutų,
2 saujų moliūgų sėklų,
saulėgrąžų ir sezamų sėklų,
4-5 valg. š. datulių sirupo,
druskos,
apelsino žievelės.
Porą minučių sausoje keptuvėje pakepkite visus riešutus ir sėklas. Pilkite sirupą ir apelsino žievelę. Gerai sumaišykite. Masę perkelkite ant kepimo popieriaus ir dėkite į šaldiklį.
Lieka tik surinkti tartą.
Skanaus!
Už receptą dėkojame „Kas tas avokadas“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.