Burnoje tirpstantis pyragas su šilauogėmis ir maskarpone

Šiam pyragui daugiausia skonio suteikia ne tik šilauogės, bet ir maskarponės įdaras. Jo yra nedaug, bet šis įdaras suteikia įvairesnio, įdomesnio skonio. Be įdaro šis pyragas būtų klasikinis su trupininiu viršumi. Žinoma, ir tokie pyragai yra skanūs, bet maskarponė jį padaro drėgnesniu, labiau burnoje tirpstančiu.

Pyragas su šilauogėmis, maskarpone ir trupininiu viršumi <br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Pyragas su šilauogėmis, maskarpone ir trupininiu viršumi <br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Pyragas su šilauogėmis, maskarpone ir trupininiu viršumi <br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Pyragas su šilauogėmis, maskarpone ir trupininiu viršumi <br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanauk su Aušra“

Sep 8, 2019, 3:33 PM, atnaujinta Sep 6, 2022, 9:39 AM

Pats gaminimas visai nesudėtingas. Ingredientų nėra daug. 

Pyragą kepiau apie 55 min. Kiekviena orkaitė kepa šiek tiek skirtingai, tad nuo 40 min. reikia stebėti kepimo procesą. Išėmus iš orkaitės pyragas būna labai minkštas. Atvėsęs jis sutvirtėja. Tik tada galima jį išimti iš kepimo formos ir ragauti.

Maskarponę galima keisti kreminiu sūriu, pvz. „Philadelphia“. Šilauoges – avietėmis, braškėmis, mėlynėmis. Jeigu uogos yra drėgnos ar šaldytos, reikėtų jas sumaišyti su šaukšteliu miltų.

Pyragas su šilauogėmis, maskarpone ir trupininiu viršumi

Paruošimo laikas: 10 min., gaminimo laikas – 50 min.

Reikalingi produktai 

Pyragui:

  • 1 1/2 st. (190 g) miltų,
  • 2 kiaušiniai,
  • 80 g sviesto,
  • 1/2 st. (100 g) kefyro,
  • 1/2 st. (80 g) cukraus,
  • 1 1/2 arbat. š. kepimo miltelių,
  • 1 arbat. š. vanilės ekstrakto,
  • žiupsnelis jūros druskos

Įdarui: 

  • 250 g maskarponės,
  • 3 valg. š. cukraus,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 1/2 st. šilauogių.

Trupiniams: 

  • 1/2 st. miltų,
  • 1/4 st. cukraus,
  • 3 valg. š. sviesto.

Gaminimas

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Ant 22 cm skersmens kepimo formos dugno dėti kepimo popierių, šonus ištepti sviestu.

Vidutinio dydžio inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.

Dideliame inde elektriniu plakikliu išplakti sviestą ir cukrų iki purios, kreminės masės.

Supilti kiaušinius ir lengvai išplakti.

Įpilti kefyro, vanilės ekstrakto. Išplakti iki vientisos masės.

Per du kartus suberti miltus. Mentele sumaišyti iki vientisos masės. Tešlą sukrėsti į kepimo formą.

Elektriniu plakikliu lengvai išplakti maskarponę, cukrų, kiaušinį ir miltus. Šią masę paskirstyti ant pyrago tešlos. Užberti šilauoges.

Inde sumaišyti trupininio viršaus ingredientus. Maišyti šakute ar rankomis, kol susidarys nedideli gabaliukai. Jais apibarstyti pyrago paviršių.

Kepti apie 50-55 min. Išimti iš formos, kai pyragas atvės. 

Receptu pasidalijo „Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.