Sūrios karamelės triufeliai
Reikės:
1 puodelio (150 g) migdolų ir anakardžių riešutų mišinio,
1/2 puodelio (90 g) minkštų datulių be kauliukų,
3 šaukštų (45 g) kokosų kremo (ne aliejaus, o kremo),
1/4 arbat. šaukštelio jūros druskos,
1/4 šaukštelio vanilės miltelių.
Kaip gaminti
1. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, suberiame riešutus ir pakepiname 180 laipsnių įkaitusioje orkaitėje iki 10 min., kol riešutai tampa auksinės spalvos. Atvėsiname iki kambario temperatūros.
2. Sudedame riešutus į virtuvinį kombainą kartu su druska ir vanile, ir malame iki purumo (bet ne iki miltų konsistencijos!).
3. Į kombainą sudedame datules ir kokosų kremą. Toliau malame, kol masė tampa vientisa ir lipni. Jei masė per sausa, įdedame dar datulių.
4. Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus.
Skanaus!
Už receptą dėkojame datules.lt.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.