Keletas gudrybių, kaip namie iškepti nuodėmingai skanias prancūziškas kaneles

Tikrai taip, jas įmanoma iškepti ir namuose. Minkštutės, saldžios ir labai nuodėmingos, bet truputėlį galima. Šiomis kanelėmis savaitgalį vaišinu būrį artimųjų, kepiau iš 2 normų, kad visiems užtektų bent po porą.

 Kanelės.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Kanelės.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Kanelės.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Kanelės.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Kanelės.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Kanelės.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Kviečiu į virtuvę“

Sep 14, 2019, 11:45 AM, atnaujinta Sep 13, 2021, 10:45 AM

Užtruksite ruošiant tešlą apie 10 min., laikysite šaldytuve 12–24 val., kepsite apie 45 min.

Iš šios normos išeina apie 30 nedidučių kanelių:

  • 2 kiaušiniai;
  • 2 tryniai;
  • 500 ml pieno;
  • 1 – 2 v. š. valinio cukraus;
  • 1 – 2 v. š. romo;
  • 170 g cukraus;
  • 100 g miltų;
  • žiupsnis druskos;
  • 50 g sviesto;
  • rudojo cukraus (įbarstyti į formeles) pagal poreikį.

Į dubenį suberkite miltus, cukrų bei druską – viska gerai išmaišykite. Į puodą supilkite pieną, romą, bei vanilę viską kaitinkite iki užvirimo.

Kol pienas kais, į miltų mišinį įmuškite kiaušinius bei trynius išmaišykite. Sviestą išlydykite. Į miltų/kiaušinių masę supilkite išlydytą sviestą ir taip pat gerai išmaišykite- kai pienas bus jau beveik verdantis, bet dar neužviręs, pieną supilkite į miltų masę. Pieną pilkite nuolat maišant.

Masę atvėsinkite. Geriausia būtų dėti į šaldytuvą 12 – 24 val. Išėmus indą iš šaldytuvo tešlą išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 250°C temperatūros. Formeles ištepkite sviestu (silikonines nebūtinai) ir įbarstykite rudojo cukraus- pirmiausia kepkite 7 min 220° C (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi) – tada sumažinkite iki 160-180° C ir kepkite 35 min (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi).

Keletas pastebėjimų, kad jums būtų lengviau:

Tešla išeina labai skysta, gerokai skystesnė, nei lietinių. Taip turi būti, nesusigundykite įdėti dar miltų!

Turėkite kantrybės palaikyti tešlą bent 12 valandų, o geriausia 24. Tešla turi subrinkti.

Kadangi tešla labai skysta, ją patogiausia i formeles supilti naudojant ąsotėlį su snapeliu.

Nepripilkite formelės pilnos, palikite kokį puse centimetro iki viršaus.

Iškepusius pyragėlius palaikykite bent 5 min formoje, tik tada išimkite.

Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.