Azijietiška moliūgų sriuba – tai, ko reikia vėsią rudens dieną

Moliūgas – tai daržovė, be kurios aš, manau, ir daugelis jūsų, tiesiog neįsivaizduoja rudens.

 Azijietiška moliūgų sriuba.<br>„But first – food“ nuotr.
 Azijietiška moliūgų sriuba.<br>„But first – food“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Domantė Slapšinskaitė, „But first – food“

Sep 18, 2019, 9:39 AM, atnaujinta Sep 19, 2023, 8:25 AM

Tikriausiai suskaičiuočiau dešimtis patiekalų, kuriuos galima pagaminti iš moliūgo. Pradedant moliūgų keksais ar šokoladainiu ir baigiant salotomis ir sriubomis. Jis tinka absoliučiai visur.

Tai pasiruoškit, receptų su moliūgu bus daug. Pirmasis – azijietiška moliūgų sriuba.

Aš mėgstu azijietišką, o jei tiksliau – tailandietišką virtuvę. Tad norėjosi ne paprastos moliūgų sriubos, o su aštria natele. Papildomų skonio natų suteiks ir kalendrų ajolis. Šis padažas nėra būtinas, bet jei nepatingėsit ir pasigaminsit,  sriubą pakylėsite į kitą lygmenį.

Tai einam skint moliūgo iš daržo ir gamint sriubos.

Azijietiška moliūgų sriuba

5-6 porcijoms reikės:

  • apie 1 kg moliūgo;
  • poros nedidelių bulvių;
  • 2–2.5 l daržovių ar vištienos sultinio;
  • skardinės kokosų pieno;
  • 4-5 skiltelių česnako;
  • pusės stiebo vidutinio dydžio poro (galit naudot ir pusę svogūno, aš tiesiog jo nevalgau);
  • 2-3 v. š. tarkuoto imbiero;
  • sprindžio ilgio citrinžolės;
  • gero žiupsnio aitriųjų paprikų dribsnių (jei nemėgstat aštriau, dėkite tik šiek tiek);
  • žiupsnelio druskos;
  • kokosų aliejaus kepimui;
  • moliūgų sėklų papuošimui.

Kalendrų ajoliui reikės:

  • didelės saujos kalendrų;
  • nedidelės saujelės mėtų;
  • poros skiltelių česnako;
  • nedidelės raudonosios aitriosios paprikos;
  • žaliosios citrinos sulčių ir žievelės;
  • kelių v. š. alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti

Moliūgą nulupame, pašaliname sėklas, supjaustome kubeliais.

Bulves nulupame, supjaustome kubeliais.

Puode įkaitiname kokosų aliejų, dedame smulkiai pjaustytą česnaką, porą/svogūną, citrinžolę, imbierą bei aitriųjų paprikų dribsnius. Pakepiname kelias minutes.

Dedam bulves, moliūgą, gerai išmaišome ir pakepame dar minutę – dvi.

Pilame sultinį, gerai išmaišome ir leidžiame virti 15-20 minučių arba tol, kol moliūgai ir bulvės bus minkšti.

Pilame kokosų pieną, užverdame ir viską sutriname iki vientisos masės. Paragaujame, jei trūksta sūrumo, dedame žiupsnelį druskos (o jei turit žuvų padažo, išvis valio).

Greit pagaminame kalendrų ir mėtų ajolį – smulkiai sukapojame mėtas ir kalendrą, česnaką bei aitriąją papriką, sumaišome su alyvuogių aliejumi, spaudžiame žaliosios citrinos sulčių ir įtarkuojame žievelės.

Sriubą patiekiame su kalendrų ir mėtų ajoliu, skrudintomis moliūgo sėklomis ir žaliosios citrinos skiltele.

„But first – food“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.