Greitai ir lengvai paruošiami tuno kepsneliai vos iš kelių ingredientų

Būna, kad tikrai nesinori ilgai stovėti virtuvėje, galvoti apie maistą, bet norisi valgyti skaniai ir greitai. Šie konservuoto tuno kepsneliai su orkaitėje keptomis saldžiosiomis bulvėmis yra būtent toks variantas.

Tuno kepsneliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Tuno kepsneliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanauk su Aušra“

Sep 19, 2019, 3:42 PM, atnaujinta Sep 19, 2023, 8:22 AM

Esu kepusi tuno kepsnelius ne kartą, vis tobulinau jų receptą, tad dabar jau tikrai galiu pasidalinti ir su jumis. 

Man šie kepsneliai patinka tuo, kad juos išties lengva pagaminti, greitai iškepa, reikia nedaug ingredientų, bet yra skanūs ir sotūs.

Keletas patarimų

Naudojau du kiaušinius, nes tada kepsneliai būna puresni, netrupa, kaip būna kepant su vienu.

Džiūvėsėlių naudojau nedaug, bet formuoti paplotėlius buvo nesudėtinga.

Tunuose yra daug baltymų, tad jie tiks ir sportuojantiems žmonėms.

Saldžiąją bulvę kepiau šitaip: didelę bulvę supjausčiau kubeliais, apšlaksčiau aliejumi, pabarsčiau jūros druska, juodaisiais pipirais ir česnako milteliais. Kepiau orkaitėje (įjungusi grilio ir ventiliatoriaus funkciją) 180 laipsnių temp. apie 25 min.

Patiekiau su salotų mišiniu.

Tuno kepsneliai

Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 10 min. 

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 10 kepsnelių

Reikalingi produktai:

  • 2 skardinių (200 g, grynasis kiekis 150 g) tuno savo sultyse,
  • 2 kiaušinių,
  • 4 valg. š. džiūvesėlių,
  • 3 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų,
  • 1 valg. š. pomidorų padažo,
  • 1/2 arbat. š. žuvies prieskonių,
  • 1/3 arbat. š. česnakų miltelių,
  • žiupsnelis jūros druskos, juodųjų pipirų,
  • aliejaus kepsneliams kepti.

Kaip gaminti 

Tuną išimti iš skardinės, nupilti skystį.

Į didelį indą suberti tuną, susmulkinti šakute. Sumaišyti su kiaušiniais, prieskoniais, krapais, pomidorų padažu.

Suberti džiūvėsėlius ir išmaišyti šaukštu.

Rankomis suformuoti 10 paplotėlių.

Keptuvėje virš vidutinės temperatūros įkaitinti aliejų. Sudėti paplotėlius ir kepti apie 3-4 min. iš apačios, tada apversti ir dar pakepti apie 2-3 min. ar kol apskrus.

Patiekti su grietine ar graikišku jogurtu.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.