Esu kepusi tuno kepsnelius ne kartą, vis tobulinau jų receptą, tad dabar jau tikrai galiu pasidalinti ir su jumis.
Man šie kepsneliai patinka tuo, kad juos išties lengva pagaminti, greitai iškepa, reikia nedaug ingredientų, bet yra skanūs ir sotūs.
Keletas patarimų
Naudojau du kiaušinius, nes tada kepsneliai būna puresni, netrupa, kaip būna kepant su vienu.
Džiūvėsėlių naudojau nedaug, bet formuoti paplotėlius buvo nesudėtinga.
Tunuose yra daug baltymų, tad jie tiks ir sportuojantiems žmonėms.
Saldžiąją bulvę kepiau šitaip: didelę bulvę supjausčiau kubeliais, apšlaksčiau aliejumi, pabarsčiau jūros druska, juodaisiais pipirais ir česnako milteliais. Kepiau orkaitėje (įjungusi grilio ir ventiliatoriaus funkciją) 180 laipsnių temp. apie 25 min.
Patiekiau su salotų mišiniu.
Tuno kepsneliai
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 10 min.
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 10 kepsnelių
Reikalingi produktai:
- 2 skardinių (200 g, grynasis kiekis 150 g) tuno savo sultyse,
- 2 kiaušinių,
- 4 valg. š. džiūvesėlių,
- 3 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų,
- 1 valg. š. pomidorų padažo,
- 1/2 arbat. š. žuvies prieskonių,
- 1/3 arbat. š. česnakų miltelių,
- žiupsnelis jūros druskos, juodųjų pipirų,
- aliejaus kepsneliams kepti.
Kaip gaminti
Tuną išimti iš skardinės, nupilti skystį.
Į didelį indą suberti tuną, susmulkinti šakute. Sumaišyti su kiaušiniais, prieskoniais, krapais, pomidorų padažu.
Suberti džiūvėsėlius ir išmaišyti šaukštu.
Rankomis suformuoti 10 paplotėlių.
Keptuvėje virš vidutinės temperatūros įkaitinti aliejų. Sudėti paplotėlius ir kepti apie 3-4 min. iš apačios, tada apversti ir dar pakepti apie 2-3 min. ar kol apskrus.
Patiekti su grietine ar graikišku jogurtu.