Pavadinau tai vieno puodo patiekalu, nes viskas gaminama viename inde – šiuo atveju didelėje keptuvėje. Mažiau plovimo, o ir mažiau judesio prie viryklės.
Šis patiekalas primena plovą, bet jį gaminau su vištiena. Naudojau keletą indiškų prieskonių, kurie šiam valgiui suteikė puikų skonį. O ciberžolės suteikė ryškią geltoną spalvą.
Naudojau vištienos krūtinėlę, bet šis patiekalas tikrai nebuvo sausas. Vištienos nemarinavau, o lengvai apkepiau keptuvėje. Po to ji troškinosi kartu su ryžiais bei daržovėmis. Vištienos gabaliukai buvo labai minkšti.
Patiekalas iš vieno puodo: vištiena su ryžiais ir daržovėmis
Ruošdami užtruksite 8 min., gamindami – 30 min.
4 porcijoms reikės:
- 340 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos 1 1/2 cm kubeliais,
- 1 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto,
- 2 česnako skiltelių, susmulkintų,
- 1 st. plikytų ilgagrūdžių ryžių,
- 1 vid. dydžio morkos, smulkiai supjaustytos,
- 1/2 raudonosios paprikos, smulkiai supjaustytos,
- 1/2 geltonosios paprikos, smulkiai supjaustytos,
- 1 st. šaldytų žirnelių,
- 4 mažų pievagrybių, supjaustytų,
- 1/2 sultinio kubelio,
- 2 1/2 st. vandens (karštą vandenį sumaišyti su sultinio kubeliu),
- 1 valg. š. pomidorų padažo,
- aliejaus kepimui.
Prieskonių:
- 1 arbat. š. kario prieskonių,
- 1 arbat. š. ciberžolės,
- 1 arbat. š. raudonosios paprikos,
- 1 valg. š. šviežių petražolių,
- žiupsnelio jūros druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimas
Keptuvėje įkaitinti aliejų iki vidutinės temperatūros. Suberti vištienos gabaliukus, apibarstyti druska ir pipirais. Kepti maišant apie 4 min., kol jie nebebus rausvi. Vištieną išimti iš keptuvės.
Į keptuvę įpilti aliejaus, suberti svogūną. Jį apkepti apie 4 min. Suberti česnaką, kario prieskonius, ciberžoles, paprikas. Sumaišyti ir kepti apie 30 sekundžių.
Suberti morkas, paprikas. Kepti apie 1 min.
Suberti ryžius, vištienos gabaliukus, užpilti karštu sultiniu. Uždengti dangtį ir palaukti, kol vanduo užkais. Tada sumažinti temperatūrą iki nedidelės. Troškinti apie 25 min.
Likus 8 min. iki troškinimo pabaigos suberti šaldytus žirnelius, pievagrybius.
Apibarstyti druska, pipirais, suberti petražoles, įpilti pomidorų padažo. Viską gerai išmaišyti.
Leisti pastovėti apie 5 min.