Rudeniška avižinių kruopų košė su moliūgu
Reikės (1 porcijai):
• 1/3 puodelio avižinių kruopų
• 3/4 puodelio vandens
• 3 šaukštų augalinio pieno
• 3 šaukštų moliūgų tyrės
• 1 šaukštelio riešutų sviesto
• 1/2 šaukštelio cinamono
• saujelės razinų
• žiupsnio druskos.
Kaip gaminti
Avižines kruopas iš vakaro užmerkiame vandenyje. Ryte jas perplauname ir puode užpilame 3/4 puodelio vandens. Verdame apie 15 min., tada pilame pieną ir paverdame dar 5 min.
Įmaišome likusius ingredientus ir paliekame dar 5 min. ant nedidelės kaitros.
Košę dedame į dubenėlį, papildomai galime gardinti šviežiais ar džiovintais vaisiais, riešutais ar riešutų sviestu, datulių sirupu ar medumi.
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.