Kukulių paslaptis – gabalėlis sviesto, kuris dedamas į jų vidų. Dėl to šie maži mėsos kukulaičiai tokie sultingi ir gardūs, kad niekas neatsisakys pakartoti.
Padažą galite pagardinti džiovintais grybais – bus dar skaniau. Taip pat galite patiekti kukulius be padažo, tik su bulvių koše ir mėgstamomis raugintomis ar šviežiomis daržovėmis. Kas kartą patiekalas bus vis kitoks!
Išbandykite.
Orkaitėje kepti sultingi vištienos kukuliai baltame padaže
Reikalingi produktai
Kukuliams:
- 500 g maltos vištienos
- 1 didelio kiaušinio
- 2 česnako skiltelių
- 4 v. š. džiūvėsėlių
- 50 ml pieno
- druskos ir pipirų
- prieskonių: čiobrelių, mairūnų, rozmarinų
- 25 g šalto kieto sviesto
- aliejaus
Padažui:
- 2 v. š. sviesto
- 1 v. š. miltų
- 100 ml pieno
- 200 ml sultinio
- 3 v. š. tarkuoto kietojo sūrio
- druskos ir maltų juodųjų pipirų
- prieskonių: čiobrelių, mairūnų, rozmarinų
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Į maltą mėsą berkite džiūvėsėlius, prieskonius, dėkite sutraiškytus česnakus, įmuškite kiaušinius ir išminkykite. Galiausiai po truputį pilkite pieną ir gerai išminkykite.
Suformuokite apvalius kukuliukus, į kiekvieno vidurį įdėkite mažą gabalėlį šalto sviesto.
Sudėkite kukulius į indą, tinkantį kepti orkaitėje, apšlakstytą alyvuogių aliejumi, ir kepkite 20-25 minutes.
Per tą laiką paruoškite padažą: į keptuvėje ištirpintą sviestą suberkite miltus ir maišydami pakepinkite porą minučių. Po truputį supilkite sultinį ir pieną, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Berkite prieskonius, sūrį ir pakaitinkite, kol padažas sutirštės.
Supilkite padažą ant kukulių ir dėkite kepti atgal į orkaitę. Kepkite dar 10 minučių, o tuomet skanaukite su bulvių koše ir daržovėmis.