Kreminė daržovių sriuba
Reikės:
• didelės morkos;
• svogūno;
• pusės saliero stiebų;
• česnako;
• dviejų didesnių bulvių;
• daržovių sultinio kubelio;
• sojų grietinėlės;
• druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.
Kaip gaminti
Puode aliejuje pakepti pinigėliais supjaustytą morką, kol apskrus.
Tuomet į puodą sudėti visas kitas supjaustytas daržoves, išskyrus bulves, ir truputį pakepti.
Sudėti plonomis riekelėmis supjaustytas bulves, supilti vandenį, kad viską beveik apsemtų, įdėti sultinio ir pavirti, kol bulvės išvirs.
Sriubą sutrinti maisto trintuvu, o tada sumaišyti ar papuošti sojų grietinėle.
Paragauti, jei ko nors trūksta, paskaninti mėgstamais prieskoniais. Labai tinka valgyti su skrebučiais.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.