Tunu įdarytas pyragas bus skanus tiek karštas, tiek atvėsęs

Pagal šį receptą iškepsite labai minkštą ir gardų tunu įdarytą pyragą, vadinamąją empanadą, kuri bus skani tiek karšta, tiek šalta ir gali būti ne tik užkandis, bet ir pagrindinis pietų ar vakarienės patiekalas.

Tunu įdaryta empanada.<br>„Lithuanian in the USA“.
Tunu įdaryta empanada.<br>„Lithuanian in the USA“.
Tunu įdaryta empanada.<br>„Lithuanian in the USA“.
Tunu įdaryta empanada.<br>„Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Nov 14, 2019, 10:46 AM, atnaujinta Nov 13, 2023, 12:38 PM

Jei nemėgstate tuno, galite jį pakeisti apkeptu mėsos įdaru. 

Empanados – įdaryti pyragai – yra labai populiarios Ispanijoje ir Lotynų Amerikos šalyse. Empanados atsirado būtent Ispanijoje, Galisijos regione, iš kur išplito į Lotynų Amerikos šalis. 

Taigi, empanadų gaminimo procesas ir išvaizda daugiausia priklauso nuo šalies virtuvės, bet Ispanijoje empanados dažniausiai kepamos labai didelės ir po to supjaustomos mažesniais gabalėliais, o Lotynų Amerikos šalyse atvirkščiai – kepamos individualios, mažos empanados.

Empanada su tunu

1 didelei arba 2 mažesnėms empanadoms reikalingi produktai

Tešlai: 

  • 600 g miltų;
  • 300 ml šilto vandens;
  • 150 ml alyvuogių aliejaus;
  • 12 g sausų mielių;
  • 1 kiaušinis;
  • 1,5 arb. š. druskos;

Įdarui:

  • 430 g konservuoto tuno (be tuno sulčių);
  • 400 g konservuotų trintų pomidorų;
  • 2 raudonosios paprikos;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • 1 valg. š. pomidorų padažo;
  • pora žiupsnių druskos;
  • alyvuogių aliejaus kepti;
  • 1 suplaktas kiaušinis (aptepti).

Kaip gaminti

1. Tešla. Į šiltą vandenį suberiame mieles, maišome, kol mielės ištirpsta ir paliekame šiltoje vietoje apie 15 min. Kiaušinį išplakame atskirame indelyje. Miltus suberiame į didesnį dubenį, viduryje padarome duobutę, į ją supilame mieles, lengvai išmaišome elektriniu plakikliu, tada supilame kiaušinį, aliejų ir druską, tešlą išplakame mikseriu. Kai tešla tampa labai klampi – minkome rankomis. Tešla turi būti minkšta, elastinga, jei limpa prie rankų – įdėkite daugiau miltų, bet man užteko lygiai 600 g. Tešlą minkome apie 5 min., po to suformuojame rutulį, dedame į šiek tiek miltais pabarstytą dubenį, apibarstome miltais rutulio viršų, uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoje 1 valandai.

2. Įdaras. Nulupame svogūną, supjaustome nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame svogūną. Paprikas supjaustome nedideliais gabalėliais, kepiname kartu su svogūnu ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja. Tada supilame trintus pomidorus, pomidorų padažą, nusunktą tuną, pagardiname druska ir išmaišome. Dar pakaitiname porą minučių. Po to įdarą supilame į dubenį, kad atvėstų.

3. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

4. Empanadų paruošimas. Tešlą padaliname į 2 dalis (jei kepsite vieną didelę empanadą) arba į 4 dalis (jei kepsite 2 mažesnes). Aš kepiau 2 mažesnes empanadas 2-jose skardose (33 cm x 24 cm). Skardą (ar skardas) išklojame kepimo popieriumi. 1 (ar 2) tešlos dalis iškočiojame tokio dydžio, koks skardos dugnas, dedame į skardą, paliekame išsikišusius šonus. Įdarą paskleidžiame ant tešlos, likusius tešlos gabalėlius taip pat iškočiojame pagal skardos dydį, uždedame ant įdaro. Jei kraštai per daug išsikišę, nupjaukite ir pasilikite empanados papuošimui. Empanados kraštus gražiai užsukame, užspaudžiame. Empanados viršų subadome šakute, papuošiame (jei norite) ir aptepame kiaušinio plakiniu visą paviršių. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min, kol empanada gražiai apskrunda. Skanaus!

Kelios pastabos

Atvėsusią empanadą laikykite šaldytuve.

Empanadą kuo puikiausiai galite užšaldyti šaldiklyje. Atšildyta empanada taip pat labai skani.

Jei naudosite tuną aliejuje, būtinai sudėkite tuną į sietelį ir leiskite aliejui nuvarvėti.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.