Daug laiko nesugaišite, reikalingų produktų visuomet rasite virtuvėje, o ir receptas visai nesudėtingas.
Obuolių vyniotinis
Reikės:
- 5 kiaušinių,
- 5 v. š. cukraus,
- 5 v. š. miltų.
Įdarui:
- 4-5 obuolių,
- 2 v. š. rudojo cukraus,
- 1 v. š. cinamono,
- 1 citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Kiaušinių baltymus su cukrumi suplakiau iki standžių putų.
Atskirai suplakiau trynius ir juos sumaišiau su baltymais.
Persijotus miltus įmaišiau į masę ir išmaišiau.
Obuolius sutarkavau burokine trintuve, pagardinau cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis.
Kepimo formą išklojau kepimo popieriumi ir per visą jos plotą sudėjau tarkuotus obuolius. Ant viršaus supyliau tešlos masę.
Liko iškepti. Kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 20-25 min.
Ant iškepto biskvito uždėjau rankšluostį ir atsargiai apverčiau, nuėmiau kepimo popierių.
Dar šiltą biskvitą susukau ir palikau atvėsti įsuktą į rankšluostį.
Galiausiai apibarsčiau milteliniu cukrum.