Avinžirniai ne veltui populiarėja kone kosminiu greičiu – jie ne tik skanūs, bet ir itin maistingi bei naudingi organizmui.
Lengvą riešutų poskonį turintys avinžirniai naudingi metantiems svorį, jie gali padėti sumažinti vadinamojo blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, sustiprinti imuninę sistemą, pagerinti virškinimo sistemos veiklą, išvengti vidurių užkietėjimo.
Tad tikrai verta dažniau įtraukti jų į mitybą.
Ką skanaus iš jų paruošti? Dalijamės receptu – išbandykite.
Avinžirniai šioms salotoms suteikia sotumo, tad jos puikiai tiks vakarienei, o jeigu pasigaminsite daugiau – turėsite lauknešėlį į darbą.
Avinžirnių salotos su sūriu
Reikės:
- indelio konservuotų avinžirnių (400 g);
- 100 g fetos;
- 2-3 pomidorų;
- pusės nedidelio mėlynojo svogūno;
- bazilikų.
Užpilui reikės:
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- druskos;
- pipirų.
Kaip gaminti
Avinžirnius nusunkite, suberkite į dubenį. Supjaustykite pomidorus, sūrį, smulkiai sukapokite svogūną, petražoles. Viską sumaišykite, apliekite užpilu, gerai išmaišykite ir patiekite.