Lengvai pagaminama kalafiorų duona iš 5 ingredientų

Drėgna, puri, šviesi ir sveika duona iš kalafiorų. Jau nieko nebenustebinsi picos padu iš žiedinių kopūstų, o štai duona – kai kas naujo ir neragauto.

 N.Kurganovė siūlo kalafiorų duonos receptą.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“. 
 N.Kurganovė siūlo kalafiorų duonos receptą.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“. 
Daugiau nuotraukų (1)

Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė

Nov 20, 2019, 10:01 AM, atnaujinta Nov 20, 2019, 10:08 AM

Skonis – įdomus ir tikrai geras, ypač užsitepus sviesto.

Jeigu reikėtų apibūdinti, tai būtų kažkas tarp itin minkšto ir drėgno pyrago ir vegetariško netikro zuikio.

Pradžiugino ir tai, kad ši duona patiko net ir keturmetei bandelių gerbėjai, – net nesuprato, kad ji iš daržovių.

Beje, dalijuosi pagrindiniu receptu – į tešlą drąsiai berkite mėgstamų prieskonių, česnakų, smulkintų alyvuogių, smulkiai tarkuoto kietojo sūrio ar žiupsnį fantazijos.

Pagaminti nesudėtinga, ypač kai reikia vos 5 ingredientų.

Kalafiorų duona be miltų

Reikės:

• 500 g kalafioro;

• 6 kiaušinių;

• 50 ml lydyto sviesto arba aliejaus;

• 175 g migdolų miltų (be luobelių);

• 1 nubraukto v. š. kepimo miltelių.

Kaip gaminti

Žiedinį kopūstą išskaidykite žiedynais, dėkite į smulkintuvą ir sutrinkite. Masė linkusi sušokti, tad teks kartais sustabdyti prietaisą ir šaukštu pastumdyti masę link ašmenų.

Masę sudėkite į sietelį, dėkite ant verdančio vandens puodo virš garų ir uždengę dangčiu 5 min. palikite kaisti virš silpnos kaitros.

Atvėsinkite, sudėkite į rankšluostėlį ar marlės gabalėlį ir nuspauskite skysčius.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, baltymus standžiai išplakite, kad apvertus dubenį jie nekristų ir liktų prie jo prilipę.

Lydytą sviestą ištirpinkite. Dubenyje sumaišykite sviestą, trynius, migdolų miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tada sudėkite žiedinius kopūstus ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę.

Sudėkite 1/4 baltymų masės, labai atsargiai silikonine mentele išmaišykite iš apačios į viršų. Kartokite tą patį keturis kartus, kol pasibaigs baltymai.

Tešlą sudėkite į pailgą formą, skirtą duonai kepti, išklotą sviestiniu popieriumi.

Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 45–50 min.

Kai šiek tiek pravės, išimkite iš formos ir palikite atvėsti ant grotelių.

Raikyti šią duoną patogiau nuo pado.

„Magic Mint“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.