Traškios vištienos juostelės – užkandis, kuriam sunku atsispirti

Traškios vištienos juostelės, kurioms be galo sunku atsispirti. Tai nuostabus užkandis ne tik vakarėliui ar pasisėdėjimui su draugais. Šias juosteles taip pat galima puikiai panaudoti gaminant salotas, sumuštinius ar makaronų patiekalus. 

Traškios vištienos juostelės.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Traškios vištienos juostelės.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

2019-12-09 12:39, atnaujinta 2022-12-08 09:24

Geriausia tai, kad pagaminti šias traškias juosteles prireiks labai nedaug ingredientų.

Vištienos nebūtina laikyti marinate pernakt, užtenka ir poros valandų. Bet jeigu turite galimybę vištieną marinuoti 24 valandas, tuomet tik geriau. Prie vištienos juostelių labai tinka saldžiarūgštis, aštrus ir mėlynojo sūrio padažai.

Traškios vištienos juostelės

6 porcijoms reikės (matavimui naudojama 250 ml stiklinė):

  • 1 kg vištienos krūtinėlės.

Marinatui reikės:

  • 1 stiklinės pasukų arba kefyro;
  • 1 arb. š. druskos;
  • 0,5 arb. š. aitriųjų paprikų miltelių;
  • 0,5 arb. š. česnakų miltelių;
  • 0,5 arb. š. saldžiųjų paprikų miltelių;

Miltų mišiniui reikės:

  • 1 stiklinės miltų;
  • 3 valg. š. pasukų;
  • 1 arb. š. druskos;
  • 2/3 arb. š. česnakų miltelių;
  • 0,5 arb. š. juodųjų pipirų;
  • 0,5 arb. š. saldžiųjų paprikų miltelių;
  • 1/3 arb. š. aitriųjų paprikų miltelių;
  • 1 arb. š. kepimo miltelių.

Kepti reikės:

  • saulėgrąžų aliejaus.

Kaip gaminti 

1. Vištienos krūtinėlę supjaustome ~1 cm storio juostelėmis.

2. Viename dubenyje sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus, sudedame vištienos juosteles, gerai sumaišome, uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 valandas (geriausia pernakt).

3. Miltų mišiniui viename dubenyje sumaišome miltus su prieskoniais. Supilame pasukas, gerai išmaišome, po to sutriname pirštais.

4. Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitiname pakankamai aliejaus (kad beveik apsemtų vištienos juosteles).

5. Kiekvieną juostelę dedame į miltų mišinį, gerai prispaudžiame (kad juostelės apliptų miltų trupiniais). Tada juosteles dedame į įkaitusį aliejų, kepame iš abiejų pusių po 2-3 min., kol juostelės įgauna auksinę spalvą. Iškepusias vištienos juosteles dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visas vištienos juosteles. Jei pritrūksta miltų mišinio, užsimaišome dar vieną porciją. Vištienos juosteles patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis.

Pastaba: tik iškepusios juostelės yra labai traškios, pastovėjusios suminkštėja.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.