Reikalingi produktai
Avokadų majonezui:
- 2 prinokę avokadai;
- 4 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 1-2 šaukštai citrinos sulčių;
- druska, pipirai.
Viską sutriname trintuvu, atšaldome.
Tortilijai:
- 800 g bulvių;
- 8 kiaušiniai;
- 1 svogūnas;
- 80 ml alyvuogių aliejaus;
- druska, pipirai.
Kaip gaminti
Bulves supjaustome 5 mm storio pusžiedžiais ir kepame aliejuje ant mažos liepsnos keptuvėje su dangčiu apie 10 minučių kartkartėmis pavartydami. Bulvės neturi apskrusti, o tik suminkštėti.
Beriame plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pagardiname druska, pipirais ir kepame uždengę dar 5 minutes, pamaišom.
Kiaušinius dideliame inde truputį suplakame, beriame druskos, pipirų. Suverčiame bulves su svogūnais, išmaišome.
Jeigu reikia, į keptuvę įpilame truputį aliejaus, pilame bulves su kiaušiniais ir kepame žemoje kaitroje 15-20 minučių be dangčio, jei gaminame kepsninėje, kepsninės dangtį uždarome.
Mentele aplink atkabiname nuo kraštų. Ištraukiame keptuvę iš kepsninės.
Dengiame ant viršaus didelę lėkštę ar padėklą, apverčiame, kad tortilija iškristų, tada atsargiai gražiname jau apverstą atgal į keptuvę.
Kepame dar 10-15 minučių.
Patiekiame su avokadų majonezu.
Skanaus!