Bulvių mėgėjams patiks: ispaniška tortilija su avokadų majonezu

Ispaniška tortilija su avokadų majonezu – receptas, kuris turėtų patikti visiems bulvių mėgėjams.

Ispaniška tortilija su avokadų majonezu.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ nuotr.
Ispaniška tortilija su avokadų majonezu.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ nuotr.
Ispaniška tortilija su avokadų majonezu.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ nuotr.
Ispaniška tortilija su avokadų majonezu.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ nuotr.
Ispaniška tortilija su avokadų majonezu.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ nuotr.
Ispaniška tortilija su avokadų majonezu.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ nuotr.
Ispaniška tortilija su avokadų majonezu.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ nuotr.
Ispaniška tortilija su avokadų majonezu.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ nuotr.
Ispaniška tortilija su avokadų majonezu.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ nuotr.
Ispaniška tortilija su avokadų majonezu.<br>„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

Dec 15, 2019, 12:30 PM, atnaujinta Dec 13, 2021, 12:08 PM

Reikalingi produktai

Avokadų majonezui:

  • 2 prinokę avokadai;
  • 4 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1-2 šaukštai citrinos sulčių;
  • druska, pipirai.

Viską sutriname trintuvu, atšaldome.

Tortilijai:

  • 800 g bulvių;
  • 8 kiaušiniai;
  • 1 svogūnas;
  • 80 ml alyvuogių aliejaus;
  • druska, pipirai.

Kaip gaminti

Bulves supjaustome 5 mm storio pusžiedžiais ir kepame aliejuje ant mažos liepsnos keptuvėje su dangčiu apie 10 minučių kartkartėmis pavartydami. Bulvės neturi apskrusti, o tik suminkštėti.

Beriame plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pagardiname druska, pipirais ir kepame uždengę dar 5 minutes, pamaišom.

Kiaušinius dideliame inde truputį suplakame, beriame druskos, pipirų. Suverčiame bulves su svogūnais, išmaišome.

Jeigu reikia, į keptuvę įpilame truputį aliejaus, pilame bulves su kiaušiniais ir kepame žemoje kaitroje 15-20 minučių be dangčio, jei gaminame  kepsninėje, kepsninės dangtį uždarome.

Mentele aplink atkabiname nuo kraštų. Ištraukiame keptuvę iš kepsninės. 

Dengiame ant viršaus didelę lėkštę ar padėklą, apverčiame, kad tortilija iškristų, tada atsargiai gražiname jau apverstą atgal į keptuvę.

Kepame dar 10-15 minučių.

Patiekiame su avokadų majonezu.

Skanaus!

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.