Šį kartą Gian Luca pasiūlys itin greitai pagaminamą patiekalą – jautienos nugarinės kepsnelius su gorgonzolos sūriu ir porto vynu bei lengvomis kaliaropės salotomis. Sūrio ir vyno padažo aromatas fantastiškai praturtina patiekalą. Tiek nedaug ingredientų ir laiko, o rezultatas – stebinančiai gardus.
Jautienos kepsneliai su gorgonzolos sūriu
Jums reikės:
- 4 jautienos nugarinės gabaliukai (2 cm storio)
- 150 g gorgonzolos sūrio
- 100 ml grietinėlės
- 20 g sviesto
- 1 poro
- 1 šakelės šalavijo
- 100 ml porto vyno
- druskos
- pipirų
- „Persilade“ prieskonių
- alyvuogių aliejaus
- 2 kaliaropių
Porus supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su sviestu. Išimti.
Į tą pačią keptuvę įdėti dar šiek tiek sviesto, šlakelį aliejaus ir apkepti jautienos nugarinės kepsnelius iš apbiejų pusių (po 2 min.) aukštoje kaitroje. Užpilti porto vynu, sudėti porus, gorgonzolos sūrį. Pakaitinti, kol sūris ištirps ir tuomet užpilti grietinėlę, įberti persilade prieskonių, įdėti šalavijo šakelę, pamaišyti ir palikti šiek tiek pasitroškinti ant vidutinės kaitros.
Salotoms šiaudeliais supjaustyti nuluptas kaliaropes. Užpilti alyvuogių aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais.
„Gardu Gardu“ – šeštadienį 9.00 val. per TV3.