Greitai pagaminami dviejų skonių naminiai saldainiai: rezultatas nenuvils

Kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ kaip įprastai šeštadienio ryte ir vėl žiūrovus linksmino ir stebino šefai Gianas Luca Demarko ir Ali Gadžijevas.

Naminiai šokoladiniai saldainiai su karameliniu ir kokosiniu įdarais.<br>TV3 nuotr.
Naminiai šokoladiniai saldainiai su karameliniu ir kokosiniu įdarais.<br>TV3 nuotr.
Kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ kaip įprastai šeštadienio ryte ir vėl žiūrovus linksmins ir stebins šefai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas.<br>TV3 nuotr.
Kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ kaip įprastai šeštadienio ryte ir vėl žiūrovus linksmins ir stebins šefai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-01-11 14:49, atnaujinta 2020-01-11 15:55

Konditerijos meistras Ali kvietė patiems pasigaminti naminius saldainius. Gamyba ilgai neužtruks, o turėsite dviejų skonių puikius saldainius.

Galėsite skanauti namuose, vaišinti draugus bei neštis į svečius. Tik nepraleiskite labai įdomios bei svarbios informacijos apie šokolado paruošimą saldainių glaistymui.

Naminiai šokoladiniai saldainiai su karameliniu ir kokosiniu įdarais

Kokosiniam įdarui reikės:

• 200 g kokosų pieno

• 50 g cukraus sirupo

• 300 g baltojo šokolado

• 175 g kokosų drožlių

• 75 g sviesto

Karameliniam įdarui reikės:

• 150 g grietinėlės

• 340 g cukraus

• 35 g skystos gliukozės

• 140 g lengvai sūdyto sviesto

Šokoladinei glazūrai reikės:

• 500 g šokolado

Kaip gaminti

Kokosų drožles paskrudinti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

Prikaistuvyje pakaitinti iki virimo kokosų kremą ir jį užpilti ant šokolado su cukraus sirupu ir maišyti, kol ištirps. Tuomet po truputį įmaišyti kambario temperatūros sviestą. Maišyti, kol ištirps. Kad masė būtų vientisesnė, pertrinti su trintuvu.

Į masę įmaišyti paskrudintas kokosų drožles ir supilti į kvadratinę ar stačiakampę formą (1,5-2 cm storio). Laikyti šaldytuve, kol sustings.

Grietinėlę pašildyti iki maždaug 50°C.

Į įkaitintą keptuvę supilti cukrų ir kaitinti nemaišant, kol jis ištirps ir įgaus auksinę spalvą. Tuomet maišant po truputį supilti grietinėlę. Toliau maišant po gabaliuką sudėti kambario temperatūros sviestą ir maišyti, kol ištirps. Jei naudojamas paprastas sviestas, įberti šiek tiek druskos. Įdarą įpilti į stačiakampę ar kvadratinę formą (apie 0,5-1 cm storio) ir palikti šaldytuve, kol sustings.

Įdarams sustingus, išimti įdarus iš formų ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

Glazūrai ant vandens vonelės ištirpinti apie 60% šokolado, kol pasieks 40-45°C temperatūrą. Labai svarbu šokolado neperkaitinti. Tuomet po truputį dėti likusį šokoladą ir maišyti, kol temperatūra atvės iki 28-30°C temperatūros. Tuomet jau galima mirkyti saldainius. Jie turi būti pilnai padengti šokoladu. Palaikyti šaldytuve, kol šokoladas sustings ir jau galima ragauti.

Skanaus!•

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.