- 150-200 g spagečių su sepijos rašalu;
- druska;
- 400 g virtų jūrų gėrybių rinkinio (krevetės, kalmarai, midijos);
- 0,5 kg jautienos šonkaulių;
- Vorčesterio padažas;
- druska;
- juodieji pipirai;
- 60 ml balto balzaminio acto;
- 45 ml šaltai spausto nerafinuoto alyvuogių aliejaus;
- 3 skiltelės trinto česnako;
- druska;
- pipirų mišinys;
- įvairių salotų;
- pomidoras.
Kaip gaminti
Jautienos šonkaulius pašlakstome Vorčesterio padažu, apibarstome druska, juodaisiais pipirais.
Rūkome 150°C temperatūroje 1 valandą, keliame temperatūra iki 180°C ir kepame apie 1-1,5 valandos, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 97°C. Būtinai naudojame vandens vonelę surinkti varvantiems riebalams. Vyniojame į foliją ir atidedam, vėliau supjaustysime kubeliais.
Jūros gėrybes rūkome 80°C temperatūroje 30 minučių, rūkymo metu vieną kartą permaišome. Ištraukiame, atidedame.
Makaronus verdame, kaip nurodyta ant pakuotės pasūdytame vandenyje. Perplauname šaltu vandeniu.
Aliejų sumaišome su balzaminio acto padažu, trintu česnaku, druska ir pipirų mišiniu – salotų užpilas paruoštas.
Į didelę lėkštę dedame spagečius, salotas, kelis griežinėlius pomidoro, jūros gėrybes, jautienos šonkaulių kubelius ir viską gausiai pagardiname salotų užpilu.
Skanaus!