Bet sykį sugalvojau, kad reikėtų išbandyti. Išbandžiau. Patiko.
Vietoje cukraus naudojau gerai sunokusius bananus, įdėjau šaukštą aguonų, o makaronus rinkausi smulkius.
Jei reikia idėjų pusryčiams ar lengvai vakarienei – štai ir turite.
Varškės apkepas su makaronais
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 asmenims, užtruksite apie 1,5 val.
Reikalingi produktai:
- 2 sunokę bananai;
- 100 g makaronų;
- 500 g varškės;
- 3 kiaušiniai;
- 1 šaukštas aguonų (nebūtina);
- alyvuogių aliejus;
- žiupsnelis druskos.
Kaip gaminti
Makaronus išverdame, kaip nurodyta ant pakuotės, tik jokiu būdu nepervirkite. Nusunkiame makaronus ir apšlakstome aliejumi, kad nesuliptų.
Varškę ištriname su kiaušiniais ir bananais (prieš tai bananus sutriname maisto trintuvu).
Sudedame makaronus, aguonas, druską ir gerai išmaišome.
Kepimo indą patepame aliejumi arba sviestu (galima dar ir džiūvėsėliais arba manais pabarstyti) ir sudedame varškės masę.
Kepame 180 C orkaitėje apie valandą, kol apkepas iškeps.
Valgyti galite su grietine, uogiene ar jogurtu.