Vištienos kukuliai kokosų ir kario padaže

Prisipažinsiu – pirmą kartą gaminau kukulius iš vištienos. Dažniausiai gaminu iš maltos jautienos, valgome su padažu, paruoštu iš pomidorų, ir pasta.

Vištienos kukuliai kokosų ir kario padaže.<br>„Bur first – food“ nuotr.
Vištienos kukuliai kokosų ir kario padaže.<br>„Bur first – food“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Domantė Slapšinskaitė, „But first – food“

Jan 24, 2020, 11:52 AM, atnaujinta Jan 21, 2023, 11:06 AM

Bet norėjosi kažko tokio lengvesnio, aitresnio, taip ir atsirado šie vištienos kukuliai kokosų ir kario padaže.

Ar jie sveiki? Taip! Tiek kukuliai, tiek padažas yra visiškai nenuodėmingi, subalansuoti, ir galima valgyti ramia sąžine.

Ar lengvai pagaminami? Pakankamai. Yra šiek tiek „terliojimosi“ gaminant kukulius (sumaišyti mėsą su žalumynais, džiūvėsėliais, formuoti kukulius, o malta vištiena pakankamai lipni mėsa), bet padažas – visiškai lengvai pagaminamas.

Aš kukulius patiekiau su juodaisiais ryžiais, bet jūs galite valgyti su tuo, kuo širdis geidžia – tailandietiškais makaronais (kiaušininiais, ryžių ar sojų), kuskusu, lęšiais ar kitokiais ryžiais. 

Vištienos kukuliai kokosų ir kario padaže

Iš išvardinto produktų kiekio išeis 10-12 kukulių.

Kukuliams reikės:

• 400 g maltos vištienos;

• 5-6 v. š. panko džiūvesėlių (tinka ir paprasti, juos naudojant užteks 3-4 v. š.);

• 1 kiaušinio;

• saujelės smulkiai kapotų šviežių kalendrų;

• druskos, pipirų;

• kokosų aliejaus kepimui.

Kokosų ir kario padažui reikės:

• 1 skardinės kokosų pieno;

• saujos špinatų;

• 3-4 skiltelių česnako;

• 1 stiebelio citrinžolės;

• nedidelio gabaliuko imbiero šaknies;

• 2 a. š. ciberžolės;

• 2 a. š. raudonojo kario pastos;

• šiek tiek žaliosios citrinos sulčių;

• 0,5 a. š. druskos;

• šviežių kalendrų, sezamo sėklų patiekimui.

Kaip gaminti 

Dubenyje išmaišome visus kukuliams išvardintus ingredientus, drėgnomis rankomis formuojame nedidelio dydžio rutuliukus.

Keptuvėje ištirpiname kokosų sviestą, dedame rutuliukus ir šiek tiek apkepame, kad išorė gražiai apskrustų (apie 3-4 minutes vis pavartydami).

Kukuliukus išimame iš keptuvės, padedame į šalį.

Į ta pačią keptuvę dedame smulkiai kapotą česnaką, citrinžolę, imbierą bei ciberžolę, šiek tiek apkepiname.

Pilame kokosų aliejų, dedame kario pastą, žiupsnį druskos, spaudžiame žaliosios citrinos sulčių, išmaišome ir leidžiame užvirti.

Į padažą dedame apkeptus kukulius, uždengiame dangčiu ir leidžiame troškintis 12-17 minučių ant vidutinės kaitros.

Kai kukuliams ir padažui troškintis liks pora minučių, dedame špinatus, šiek tiek pamaišome, pakaitiname, kol subliūkš. 

Patiekiame su šviežiomis kalendromis bei skrudintomis sezamų sėklomis. 

Man šalia labai tiko juodieji ryžiai, bet valgyti galite su tuo, kuo širdis geidžia!

„But first – food“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.