Šį kartą varškės pyragą supjausčiau ir patiekiau kvadratiniais gabaliukais, kad būtų galima patogiai valgyti rankomis, vietoje batonėlio ar kažkokio kito panašaus užkandžio.
Kadangi šiuo metų laiku gan sudėtinga rasti aviečių, pyragui naudojau aviečių džemą. Jei gaminsite vasarą, sutrinkite šviežias avietes su cukrumi ir naudokite vietoj džemo.
Varškės pyragas su avietėmis
Reikės:
- 250 g speltų miltų sausainių;
- 2 v. š. rudojo cukraus;
- 8 v. š. lydyto sviesto;
- 300 g varškės;
- 2 v. š. tarkuotos citrinos žievelės;
- 1 kiaušinio;
- 4 v. š. natūralaus jogurto;
- 3 v. š. speltų miltų;
- 5 v. š. cukraus arba saldiklio;
- 1/2 a. š. vanilės ekstrakto;
- 3 v. š. aviečių džemo.
Kaip gaminti
Maistinio smulkintuvu susmulkiname sausainius iki miltų. Sumaišome su 2 šaukštais rudojo cukraus, supilame sviestą ir gerai išmaišome.
20 x 20 cm kepimo formoje patiesiame kepimo popierių. Suberiame sausainių mišinį ir spausdami mentele suformuojame tvirtą ir lygų pagrindą. Dedame į 180 °C orkaitę kepti 10 minučių. Iškepusį pagrindą paliekame šiek tiek atvėsti.
Varškę beriame į maisto smulkintuvą kartu su tarkuota citrinos žievele, kiaušiniu, jogurtu, miltais, cukrumi ar saldikliu, vanilės ekstraktu. Maišome, kol gausim vientisą masę.
Varškę pilame ant sausainių pagrindo, išlyginame paviršių. Ant viršaus dedame keletą šaukštų aviečių džemo ir peiliu paskirstome po visą paviršių.
Pyragą kepame 35 minutes. Pravėsusį pyragą dedame į šaldytuvą pastovėti 2 valandoms, tada supjaustome ir mėgaujamės.