Vištienos kotletai su agurkiniu padažu
Reikės:
- 400 g vištienos filė;
- 1 didelės morkos;
- 1 svogūno;
- saujos šviežių petražolių;
- saujos šviežių krapų;
- 1 kiaušinio;
- pagal skonį druskos, pipirų.
Padažui reikės:
- 1 agurko (arba 0,5 ilgavaisio);
- 125 ml natūralaus jogurto;
- 1 skiltelės česnako;
- druskos pagal skonį.
Kaip gaminti
Į dubenį sudėkite supjaustytą nedideliais kubeliais vištienos filė, tarkuotą morką, supjaustytą svogūną, supjaustytas petražoles ir krapus, imuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų. Viską išmaišykite, sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite iš faršo suformuotus kotletukus ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Paruoškite padažą: agurką sutarkuokite stambia tarka. Kad padažas nebūtų pernelyg skystas, agurko tarkius švelniai paspauskite, kad išsiskirtų sultys.
Į agurkų masę dėkite jogurtą, smulkintą česnaką, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus!