Traški vištiena: paruošti paprasta, o skonis – 10 balų

Jei norite itin skanios naminės traškios vištienos – išbandykite šį receptą, pažadu, rezultatas pranoks visus lūkesčius. Labai traški, labai gardi vištiena, kurią valgydami apsilaižysite pirštelius! 

Traški vištiena amerikietiškai.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Traški vištiena amerikietiškai.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Feb 27, 2020, 2:52 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 9:52 AM

Paruošiama visiškai paprastai, o skonis – 10 balų.

Galite rinktis bet kurias kitas vištienos dalis, tik jei jos mažesnės, kepkite šiek tiek trumpiau. 

Amerikietiškai paruošta traški vištiena

6 porcijoms reikės:

  • 12 vištų blauzdelių

Marinatui: 

  • 1 arb. š. džiovintų čiobrelių
  • 1 arb. š. džiovintų raudonėlių
  • 2 arb. š. Kajeno arba aitriosios paprikos miltelių
  • 2 arb. š. svogūnų miltelių arba granulių
  • 2 arb. š. česnakų miltelių arba granulių
  • 4 arb. š. druskos
  • 2 arb. š. juodųjų pipirų
  • 375 ml pasukų
  • 4 valg. š. mėgstamo aštraus skysto padažo

Kepti reikės:

  • apie 300 ml miltų
  • 1 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. baltųjų pipirų
  • saulėgrąžų aliejaus 

Kaip gaminti

Blauzdeles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

Marinatui skirtus sausus ingredientus sumaišome inde, kuriame marinuosite vištos blauzdeles. Sudėkite blauzdeles ir gerai įtrinkite prieskoniais. Uždenkite indą maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai. Po to blauzdeles užpilkite pasukomis ir aštriu padažu, išmaišykite, uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve pernakt. Jeigu norite kepti greičiau, palikite marinuotis bent kelioms valandoms.

Viename dubenyje sumaišome miltus su druska ir pipirais.

Vištos blauzdeles išimame iš marinato, sudedame į kiaurasamtį nuvarvėti.

Įkaitiname apie 500 ml aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies (jeigu keptuvė didesnė, pilkite daugiau aliejaus).

Blauzdeles apvoliojame miltuose, kad miltai jas visiškai padengtų. Miltų perteklių šiek tiek nukratome, kad kepant nesviltų keptuvėje.

Blauzdeles po kelias dedame į keptuvę (į gerai įkaitusį aliejų), kepame ant vidutinės ugnies apie 5-6 min. vieną pusę ir tiek pat laiko – kitą pusę, kol apskrunda išorė ir iškepa vidus.

Iškepusias blauzdeles dedame ant popierinio rankšluosčio, paliekame kelias minutes truputį atvėsti ir iškart patiekiame. Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.