Jeigu kepti šašlykus, tai tik tokius: geresnio recepto kol kas neradau

Jei ne karantinas ir visus sukaustęs virusas, vargu, ar būčiau su jumis pasidalinęs šiuo receptu, nes kiekvienas turime patiekalų, dėl kurių pas jus grįžta ir grįžta draugai ar artimieji.

Šašlykai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
Šašlykai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
Daugiau nuotraukų (1)

Riebus katinas

Mar 28, 2020, 11:42 AM, atnaujinta Mar 28, 2023, 7:09 AM

Bet tai, kas šiomis dienomis vyksta Italijoje, verčia mane susimąstyti ir atskleisti kai kurias paslaptis, nes gali būti, kad kai kam ir Lietuvoje nepavyks sulaukti šašlykų sezono. Tad nelaukiame vasaros – pradedame kepti jau dabar.

Šiam šašlykų receptui – kelios dešimtys metų, ir dar nė vienas mano išbandytas naujas nesugebėjo jo nustelbti.

Tad naudokitės mano gerumu ir užsirašykite šį stebuklingą receptą, dėl kurio savaitgalis jūsų namuose bus daug gražesnis. Žinoma, jeigu gyvenate name ir turite kur kepti šašlykus.

5 kg kiaulienos sprandinės gabalą paversti puikiais šašlykais papildomai reikės:

  • 2,5 kg svogūnų galvų;
  • 5 pipirų mišinio;
  •  kelių šaukštų druskos (nelygu kaip jūs ją mėgstate, aš niekad nepersistengiu su druska, dėl to mėsa iškepa sultingesnė);
  • 2-3 litrų marinuotų pomidorų.

Mėsa supjaustome stambesniais gabalais, maždaug vidutinio pomidoro dydžio. Tada ant mėsos suberiame ką tik sumaltą penkių pipirų mišinį ir pasiraitoję rankoves minkome mėsą kokias 15 minučių. Taip masažuojama mėsa suminkštėja.

Į kitą indą beriame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, užberiame pagal skonį druskos ir taip pat rankomis masažuojame, kol ne tik ištirps druska, bet ir svogūnai išskirs sultis. 

Kitas etapas – svogūnų ir mėsos sumaišymas. Taip pat nepamirškite kelias minutes bendrą turinį „pamasažuoti“ rankomis.

Galutinis etapas – ant mėsos supilame marinuotus pomidorus su visu skysčiu. Ir dar kartą masažuojame, kol sutraiškysime marinuotus pomidorus. 

Tokiame marinate mėsą pakanka palaikyti 3-4 valandas.

Svarbi taisyklė: iškeptų šašlykų jokių būdu nedėkite iškart ant stalo. Juos iškepus privaloma numauti nuo iešmo į kokį didelį indą su dangčiu ir palaikyti kelias minutes, kad mėsa pailsėtų ir atsigautų po kepimo. Mėsoje tolygiai pasiskirstys sultys, dėl to ji bus dar sultingesnė ir minkštesnė.

Žinau, kad daugelis turite savo super duper receptų su kefyru, ar mineraliniu vandeniu, bet patikėkite – šis mano receptas yra kur kas aukštesnio lygio.

Suprantu, kad kepant gerą mėsą nereikia jos prieš tai net prieskoniais gardinti, pakanka tai  padaryti jai patekus į lėkštę, bet mėgstantiems pasiterlioti ir išbandyti įvairius marinatus, siūlau išbandyti šį. Skonis su kaupu atpirks visą sugaištą laiką.

Tikiuosi, kad po šio savaitgalio komentaruose pasidalinsite savo įspūdžiais.

P.S. Šašlykus kepate tik namiškiams, jokių svečių ar masinių susibūrimų aš nepropaguoju – išlikime sąmoningi, saugokime vieni kitus.

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.