Žirnių sriuba su rūkyta mėsa: soti liks visa šeima

Universali ir lengvai paruošiama sriuba – soti liks visa šeima. Jeigu žirnius iš anksto užsimerksite, paruošti sriubą tikrai neužtruksite. 

Skaldytų žirnių sriuba su rūkyta mėsa.<br>123rf nuotr.
Skaldytų žirnių sriuba su rūkyta mėsa.<br>123rf nuotr.
Skaldytų žirnių sriuba su rūkyta mėsa.<br>123rf nuotr.
Skaldytų žirnių sriuba su rūkyta mėsa.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 31, 2020, 11:36 AM, atnaujinta Mar 28, 2023, 7:08 AM

Sriubą galima papildyti bet kokiais mėsos likučiais – kepta, rūkyta, šonine, dešrelėmis. 

Skaldytų žirnių sriuba su rūkyta mėsa

Reikės:

  • 1 stiklinės skaldytų žirnių,
  • 1 svogūno, 
  • 1-2 morkų, 
  • 2-3 bulvių,
  • 2,5 l sultinio arba vandens,
  • lauro lapų, juodųjų pipirų grūdelių,
  • rūkytos šoninės, kumpio, dešrelių ar kitos mėsos,
  • baltos duonos (skrebučiams),
  • druskos,
  • žalumynų,
  • aliejaus kepti.

Kaip gaminti

Užkaiskite puodą, pilkite aliejaus, apkepkite jame kapotus svogūnus ir pjaustytas morkas.

Supilkite sultinį, suberkite žirnius ir virkite virš lėtos ugnies, kol žirniai suminkštės.

Suberkite pjaustytas bulves ir virkite, kol jos suminkštės. Pagardinkite prieskoniais.

Ilgai verdant bulvės ir žirniai ir taip subyrės, bet jeigu norite, galite sutrinti sriubą.

Keptuvėje paskrudinkite šoninę, dešreles, kumpį (bet kokią mėsą, kokią naudosite). 

Į dubenėlius pilkite sriubos, dėkite mėsos, skrebučių, apibarstykite žalumynais ir patiekite. 

Sriubą galima pagardinti grietine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.