Sveikuoliškas bananų pyragas be miltų ar cukraus: skanausit, ir sąžinė negrauš

Tęsiant karantino receptų temą. Bent man dažniausiai maistas būna arba skanus, arba sveikas. Šis pyragas – išimtis.

Bananų pyragas su dribsniais ir sėklomis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Bananų pyragas su dribsniais ir sėklomis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Bananų pyragas su dribsniais ir sėklomis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Bananų pyragas su dribsniais ir sėklomis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Bananų pyragas su dribsniais ir sėklomis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Bananų pyragas su dribsniais ir sėklomis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Bananų pyragas su dribsniais ir sėklomis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Bananų pyragas su dribsniais ir sėklomis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Bananų pyragas su dribsniais ir sėklomis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Bananų pyragas su dribsniais ir sėklomis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Bananų pyragas su dribsniais ir sėklomis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Bananų pyragas su dribsniais ir sėklomis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (6)

Vaiva Žostautė

Mar 31, 2020, 3:01 PM, atnaujinta Mar 28, 2022, 3:12 PM

Jau turėjom savaitėlę laiko ir iškraustėm, sutvarkėm ir inventorizavom virtuvinių spintelių turinį. Aš, pavyzdžiui, ten turiu visokių dalykų, likusių nuo kalėdinių kepinių. Tai va čia puiki proga juos sunaudoti.

Imam kokius tris-keturis gerokai suvargusius bananus (gerai būtų ne nuo Kalėdų, o prieš kelias dienas ar savaitę pirktus), mušam porą kiaušinių, dedam žemės riešutų sviesto ir šaukštą aliejaus. 

Jei nėra žemės riešutų sviesto, keičiam jį paprastu sviestu ar kokosų aliejumi, ar šiaip aliejumi. 

Išmaišom į vientisą masę plaktuvu arba šakute. Dedam truputį cinamono ir 2,5 puodelio sausų produktų – aš dedu po pusę puodelio avižų ir grikių dribsnių, kitą masę sudaro linų sėmenys, sezamai, kokosų drožlės, aguonos, malti ir/ar smulkinti riešutai, moliūgų ir saulėgrąžų sėklos, galima dėti džiovintų vaisių ir panašių dalykų. 

Viską sumaišome, verčiame į sviestiniu popierium išklotą formą, viršų puošiam bananais arba nepuošiam, dedam į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepam apie pusvalandį. 

Išimam, palaukiam kol atvės (nes geriau pjaustosi), valgom ir nejaučiam jokio sąžinės graužimo. 

Ne, cukraus nereikia visai. 

Puikus.

Receptu pasidalijo ušu trenerė Vaiva Žostautė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.