Buvo taip greitai suvalgytas, kad nespėjo net atvėsti.
Medaus keksas su obuoliais
Paruošite 6 porcijas, užtruksite apie 1 val., produktams matuoti naudojau 200 ml talpos stiklinę
Reikalingi produktai:
- 2 kiaušiniai;
- 1 st. cukraus;
- 2–3 v. š. medaus;
- 1/3 stiklinės aliejaus;
- 2 stiklinės miltų;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 3 v. š. razinų;
- 3 v. š. brendžio arba romo;
- 1 a. š. cinamono;
- 2 dideli obuoliai.
Kaip gaminti
Razinas užpilame brendžiu ir paliekame mirkti. Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės.
Medų ištirpiname garų vonelėje ir supilame į kiaušinių masę. Supilame ir masę gerai išmaišome.
Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Suberiame razinas. Obuolius nulupame ir sutrakuojame burokine tarka.
Masę gerai išmaišome. Pilame į standartinę pailgą kekso formą. Dedame kepti 50 min. į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę.