Brokolių salotos su obuoliais
Reikės:
- 2 vidutinio dydžio brokolio galvučių;
- 2-3 saldžiarūgščių obuolių;
- 1/2 mėlynojo svogūno;
- 70 g džiovintų razinų (aš dėjau mišinį – įvairios razinos ir spanguolės);
- 60 g lukštentų saulėgrąžų.
Padažui reikės:
- 30 ml obuolių sidro acto;
- 100 ml alyvuogių aliejaus;
- 1-2 v. š. klevų sirupo;
- 2 česnako skiltelių;
- 1/2 arb. š. druskos;
- 1/4 arb. š. pipirų.
Kaip gaminti
Paruoškite padažą: į dubenėlį supilkite obuolių actą, alyvuogių aliejų, klevų sirupą, išspauskite česnaką, įberkite druskos, pipirų. Viską išmaišykite.
Brokolius nuplaukite, tada supjaustykite nedideliais žiedeliais ir užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 8-10 min. Po to nupilkite vandenį ir palikite atvėsti (galite brokolių ir žiedinių kopūstų neplikyti – kaip kam skaniau).
Dideliame dubenyje sudėkite smulkintus brokolius, kubeliais pjaustytus obuolius, susmulkintus svogūnus, suberkite razinas arba džiovintas spanguoles, saulėgrąžas.
Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.
Skanaus!