Tai puikus pasirinkimas smagiems pasisėdėjimams vis šiltėjančiais vakarais.
Linksmieji laidos vedėjai savo žiūrovus džiugins jau paskutinėje šio sezono laidoje.
Jūros gėrybių užkandis „La paranza“
Jums reikės:
- 2 didesnių morkų
- 1 cukinijos
- 500 g krevečių be kiauto
- 500 g kalmarų žiedų
- 200 g kietagrūdžių miltų
- džiovintų bazilikų
- džiovintų krapų
- druskos
- pipirų
- aliejaus skrudinimui
- čiabatos duonos
- alyvuogių aliejaus
Padažui:
- 4 šaukštų majonezo
- 0,5 citrinos sulčių
- 1 česnako skiltelės
- druskos
- pipirų
Kaip gaminti
Skustas morkas ir cukinijas supjaustyti pakankamai storais šiaudeliais.
Kietagrūdžius miltus sumaišyti su prieskoniais ir druska.
Krevetes ir kalmarų žiedus apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje.
Prikaistuvyje užvirti aliejų. Temperatūra turi būti ne mažesnė, nei 170°C. Iš karto reikia pasiruošti lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kur reikės dėti skrudintas daržoves ir jūros gėrybes.
Kai aliejus pakankamai įkaitęs, dėti kepti daržoves. Užtenka 2 minučių, kol jos pasieks auksinę spalvą. Ant karštų daržovių užberti druskos. Tokiu pačiu būdu kepti kalmarus bei krevetes. Taip pat užtenka 2 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį.
Riekelėmis supjaustyti čiabatą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir paskaninti druska ir pipirais. Kepti orkaitėje 200°C temperatūroje kol apskrus.
Padažui sumaišyti majonezą su citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkiai tarkuota česnako skiltele.