Jie ne tik nuostabiai atrodo, bet ir jų skonis fantastiškas. Blynai minkšti, bet tuo pat metu ir traškūs.
Labai lengvai išsiima iš keptuvės, yra standūs, primena didelį keksą. Galima supjaustyti ir patiekti gabaliukais.
Olandiški blynai puikiai tinka su šviežiomis uogomis – šilauogėmis, avietėmis, braškėmis ar kitomis.
Orkaitėje kepti olandiški blyneliai „Dutch baby“
Reikės:
- 3 kiaušinių
- 60 g miltų
- 110 ml augalinio pieno
- 1 v. š. rudojo cukraus
- šlakelio vanilės ekstrakto
- tarkuotos 1 citrinos žievelės
- žiupsnio druskos
- 2 v. š. sviesto
Patiekti reikės:
- jogurto
- šilauogių
- aviečių
- miltelinio cukraus
- citrinos griežinėlių
Kaip gaminti
Į maisto smulkintuvą įmuškite kiaušinius, berkite miltus, cukrų, citrinos žievelę, druską, pilkite pieną ir vanilės ekstraktą. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Į 2 mažas ketaus keptuvėles dėkite po šaukštą sviesto ir statykite į orkaitę 5 minutėms. Sviestas turi išsilydyti, o keptuvė įkaisti.
Pilkite po pusę tešlos į abi keptuves ir leiskite blynams kepti 20 minučių. Po to sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 5 minutes.
Blynus išimkite iš orkaitės, leiskite viduriui sukristi. Aptepkite jogurtu, puoškite šviežiomis uogomis, citrinų skiltelėmis, apibarstykite milteliniu cukrumi.