Desertinė varškė su želės gabaliukais
10 porcijų. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Reikės:
- 500 g varškės;
- 3 v. š. cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 200 ml grietinėlės;
- 2 v. š. želatinos;
- 150 ml pieno;
- 2 v. š. aguonų;
- kelių skonių želės.
Kaip gaminti
Želę užpilame karštu vandeniu. Gerai išmaišome, kad ištirptų visi milteliai ir paliekame stingti.
Pagal kiekį užtenka ir vieno skonio želės, bet man gražiau, kai varškėje būna skirtingų spalvų gabalėliai. Tad aš ruošiu 3–4 skirtingų skonių želę.
Sustingusią želę supjaustau nedideliais kubeliais ir desertui gaminti naudoju apie 3 saujas skirtingų želės gabalėlių, likusią želę vaikai mielai suvalgo.
Želatiną užpilame pienu ir paliekame brinkti. Grietinėlę išplakame iki standžių putų.
Varškę ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Įmaišome grietinėlę. Atsargiai išmaišome. Suberiame želės gabalėlius.
Garų vonelėje ištirpiname želatiną. Silpna srovele supilame į varškės masę. Greitai išmaišome ir pilame į formą.
Dedame stingti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.