Jeigu dar nebandėte pasigaminti šio puikaus patiekalo, tikrai labai daug praradote. Paskubėkite ištaisyti šią klaidą – pasinaudokite mano receptu, tikrai pavyks visiems.
Ši saldžiarūgštė vištiena tiesiog tirpsta burnoje, yra išties nepakartojamo skonio.
Patiekalas tikrai nėra dietinis, bet gamindama stengiuosi naudoti kuo mažiau aliejaus.
Paprastai pagal tokius receptus vištiena verdama riebaluose, bet norėdama sumažinti kalorijų ir riebalų kiekį ją tiesiog apkepiau nedideliame kiekyje aliejaus.
Saldžiarūgštė vištiena
Reikės:
- 450 g vištienos
- 2 kiaušinių baltymų
- 1/2 puodelio kvietinių miltų
- 1/2 a. š. kepimo miltelių
- 3 v. š. krakmolo
- 1/2 puodelio šalto vandens
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
Padažui reikės:
- aliejaus kepti
- 3 česnako skiltelių
- 2 laiškinių svogūnų
- 1/2 puodelio saldžiarūgščio padažo
Papuošti reikės:
- sezamų sėklų
Kaip gaminti
Išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, vandenį ir alyvuogių aliejų. Sudėkite į šią tešlą nedideliais gabaliukais supjaustytą vištieną ir gerai išmaišykite.
Didelėje keptuvėje, geriau gilioje, gerai įkaitinkite keletą šaukštų kepti skirto aliejaus ir sudėkite vištieną. Geriau, kad ji būtų vienu sluoksniu, tad jeigu netelpa, iškepkite vištieną per du kartus.
Kepdami atskirkite vištienos gabaliukus, pavartykite, stenkitės, kad jie nesuliptų ir gerai apkeptų iš visų pusių. Kepkite iki 10 minučių ant aukštos, vėliau ant vidutinės ugnies. Iškepusią vištieną sudėkite į lėkštę.
Keptuvėje maždaug porą minučių pakepinkite smulkintus česnakus ir laiškinius svogūnus.
Atgal į keptuvę sudėkite vištieną, supilkite saldžiarūgštį padažą ir išmaišę pakepkite dar porą minučių.
Vištieną apibarstykite sezamų sėklomis ir patiekite su ryžiais.