Apelsinų sultyse kepti vištienos ketvirčiai – itin sultingi ir minkšti

Kodėl gi neišbandžius iškepti vištienos pagal naują receptą? Mano receptui nereikia jokio didelio planavimo ir išankstinio pasiruošimo. Užtenka turėti 2 apelsinus ir dar nebaigtą vyno butelį. O likusius ingredientus tikrai galima rasti kiekvienoje virtuvėje. 

Apelsinų sultyse kepti sultingi vištienos ketvirčiai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Apelsinų sultyse kepti sultingi vištienos ketvirčiai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Apelsinų sultyse kepti sultingi vištienos ketvirčiai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Apelsinų sultyse kepti sultingi vištienos ketvirčiai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

May 29, 2020, 11:42 AM, atnaujinta May 30, 2023, 8:58 AM

Iškepę vištieną pagal šį receptą, pamatysite, kokia minkšta ir sultinga bus mėsa. 

Skanaus!

Apelsinų sultyse kepti sultingi vištienos ketvirčiai

4 porcijoms reikės:

  • 4 vištienos ketvirčių
  • 2 apelsinų
  • 2 didelių česnako skiltelių
  • 50 g sviesto
  • 120 ml balto nesaldaus vyno (arba vištienos sultinio)
  • 1 valg. š. džiovintų raudonėlių
  • 1 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • druskos

Gaminimas

Nulupame česnako skilteles ir susmulkiname.

Vištienos ketvirčius sudedame į kepimo indą aukštesniais kraštais (aš kepiau stikliniame inde). Ketvirčius apibarstome druska iš abiejų pusių ir gerai įtriname. Po to vištieną įtriname susmulkintu česnaku.

Apelsinus perpjauname perpus ir išspaudžiame sultis ant ketvirčių. Jei turite laiko, galite palikti vištieną marinuotis šaldytuve porą valandų.

Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

Keptuvėje išlydome sviestą ant vidutinės ugnies. Suberiame paprikos miltelius ir džiovintą raudonėlį. Pakepiname apie pusę minutės nuolat maišant, tada supilame vyną ir pakaitiname porą minučių, kol išgaruoja alkoholis.

Sviesto ir prieskonių mišinį užpilame ant vištienos. Ketvirčius apverčiame viršutine puse žemyn, dedame į kepimo indą ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 30 min. 

Po to vištieną apverčiame, užpilame susidariusiu nuo kepimo skysčiu ir kepame dar 30 min, kol vištiena gražiai apskrunda. 

Kepimo metu vištieną galite kelis kartus vis apipilti skysčiu. Ketvirčius patiekiame užpiltus susidariusiu skysčiu ir su mėgstamais garnyrais. Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.