Tad, jeigu turite daug rabarbarų, kviečiame raitotis rankoves ir kibti į darbą.
Pyrago pagrindui (22-23 cm formai):
- 100 g šalto sviesto;
- 180 g miltų;
- 50 g cukraus pudros;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnelis druskos.
Įdarui:
- apie 500 g rabarbarų;
- 4 v. š cukraus (pagal skonį galima daugiau arba mažiau);
- 0,5 v. š krakmolo;
- šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės.
Trupiniams:
- 80 g šalto sviesto;
- 3 v. š cukraus;
- 4 v. š miltų.
Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti kubeliais, suberti cukrų ir išmaišius palikti pastovėti bent 1 valandą.
Sviestą, druską, cukrų ir miltus sudėti į virtuvinį kombainą. Viską gerai sumaišyti (gaunasi biri masė), įmušti kiaušinį ir dar trumpai įjungti virtuvinį kombainą. Išimti tešlą, keletą kartų suminkyti rankomis, kad gerai suliptų, įvynioti į maistinę plėvelę arba kepimo popierių ir padėti į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
Išėmus iš šaldytuvo iškočioti lakštą pagal kepimo formą, padarant 1,5-2 cm aukščio kraštelius. Pagrindą subadyti šakute, ant tešlos uždėti kepimo popieriaus, sudėti „balastą“ (pupeles, žirnius, ryžius ar pan.). Kepti 15 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Nuo rabarbarų nupilti susidariusį skysti, įdėti krakmolą, citrinos žievelę ir išmaišyti. Rabarbarus sudėti ant šiek tiek pravėsusio pagrindo.
Trupiniams skirtus produktus sudėti į dubenį ir pirštais greitai sutrinti, kad būtų birūs. Tą daryti greitai, kad sviestas per daug nesuminkštėtų. Trupinius sudėti ant rabarbarų.
Pyragą kepti dar 30-35 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Receptu pasidalijo „Cukruoti debesys“