Išsikepkite bulvių, kaip dar nesate kepę – visi liks sužavėti

Ar kada teko valgyti bulves, keptas lauže? Kai aš grįžtu į savo vaikystės prisiminimus, kuriuose išnyra žygių su palapinėmis vaizdiniai, visada prisimenu tas bulves, kurias dar karštas bandydavome lupti ir valgyti. Mmm... Kokie geri prisiminimai.

 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Bulvės ant iešmo.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (9)

Riebus katinas

Jun 26, 2020, 10:39 AM, atnaujinta Jun 26, 2020, 10:39 AM

O šiandien – puikiai pavykęs eksperimentinis bulvių kepimas ant iešmo, kurio receptu sumaniau pasidalinti ir su jumis. 

Norint taip išsikepti bulvių reikės: 

  • šviežių bulvių, 
  • šaltai rūkytos šoninės, 
  • kelių šaukštų aliejaus, 
  • prieskonių mišinio.  

Bulves apipjaustome kaip parodyta nuotraukose, paliekame tik porą nenupjautų šonų. 

Tada mauname ant iešmo: juostelė šaltai rūkytos šoninės, tada bulvė, vėl šoninė ir taip, kol neužpildysite viso iešmo. 

Šoninę susipjaustykite storesnėmis riekelėmis, kad kepdama ji greit nesuskrustų. 

Tada, padėję iešmą ant pjaustymo lentelės plokščiąja puse, peiliu kas 4-5 milimetrus supjaustykite bulvę iki iešmo. Apverskite iešmą ir tą patį padarykite iš kitos pusės. Nebijokite – bulvė nuo to nenukris nuo iešmo. 

Atkreipkite dėmesį į tai, kad bulvę pjauname iš tos pusės, kad peilis atsiremtų į iešmo plokštumą – tada gausis gilesni įpjovimai, o iškeptos bulvytės atrodys daug gražiau.

Kepant rekomenduoju aptepti bulves aliejaus ir prieskoninių žolelių mišiniu. Bijote riebalų – aliejaus nenaudokite, bulvėms išsausėti neleis riebi šoninė. Bulvė sugers kepimo metu išsilydžiusius riebalus.

Kartu su bulvėmis iškepė ir sultingi vištienos kumpeliai su kauliuku. Juos marinavau iš vakaro. 

Marinatui reikės: 

  • poros šaukštų garstyčių, 
  • vieno didelio greipfruto sulčių, 
  • vištienos prieskonių, 
  • kelių skiltelių česnako.  

Vištieną kepimo metu kelis kartus aptepiau pasidarytu padažu iš sojų padažo, pomidorų pastos, granatų padažo, poros šaukštų alyvuogių aliejaus.

Superinio bulvių skonio perteikti negaliu, bet turite patikėti mano žodžiais – tokių aš net vaikystėje nevalgiau. 

O su paskrudusia šaltai rūkytos šonine – skonis išvis dieviškas, pamiršau net vištienos kumpelius, kad ir kokie jie sultingi buvo... 

Tad kepkite ir stebinkite kitus. Skanaus!

„Riebus katinas“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.