Jeigu norite išbandyti kai ką naujo, siūlome receptą, kuriuo pastaruoju metu dalijasi šeimininkės viena po kitos. Tai agurkai savo sultyse. Be acto, be kaitinimo, natūralūs ir traškūs.
„Skanesnių nevalgiau“, – tikina viena.
„Pernai išbandžiau, patiko! Šiemet vėl gaminsiu“, – rašo kita.
Tiesa, kai kurioms šis receptas – jokia naujiena. Tikina, kad taip agurkus konservuoja jau daug metų. Ir dar neatsibodo.
Kol neišbandysite bent nedidelės porcijos – tol nežinosite. Tad dalijamės receptu.
Agurkai, konservuoti savo sultyse
Reikės:
- 800 g trumpavaisių agurkų;
- maždaug 1 kg bet kokių agurkų (tam tinka peraugę, netaisyklingos formos ir visi kiti agurkai, kurie netinka konservavimui);
- krapų;
- česnako skiltelių;
- 2 v. š. druskos;
- 1 v. š.cukraus.
Taip pat reikės krienų lapų.
Iš nurodyto produktų kiekio išeis du 1 l talpos stiklainiai.
Kaip gaminti
Labai gerai nuplaukite ir nusausinkite agurkus.
1 kg peraugusių ar netaisyklingos formos agurkų sutarkuokite burokine tarka. Sutraiškykite ar smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite česnakus.
Į agurkų masę dėkite 2 v. š. druskos ir 1 v. š. cukraus, išmaišykite. Palikite pastovėti, kad išsiskirtų skysčiai. Galima palikti ir per naktį.
Ant sterilių stiklainių dugno dėkite krapų, sustatykite eilę agurkų, ant jų užpilkite trintų agurkų masės, vėl dėkite agurkus, ir vėl masės. Galiausiai supilkite išsiskyrusį skystį. Žiūrėkite, kad visi agurkai būtų apsemti.
Ant viršaus dėkite krienų lapą – jis apsaugos agurkus nuo gedimo.
Dangtelius galite ištepti garstyčiomis – jos taip pat veiks kaip antispetikas, saugos nuo bakterijų ir puvimo. Uždarykite ir statykite stiklainius į šaldytuvą arba vėsų rūsį.
Šį receptą išbandžiusios šeimininkės tikina, kad taip konservuoti agurkai gali stovėti iki žiemos ir netgi ilgiau.
O trintų agurkų masė puikiai tinka agurkinei sriubai ar troškiniams.