Neišsigąskite didelio cukraus kiekio – taip pat nemažas kiekis acto prislopina saldumą, todėl agurkėliai bus pikantiški, o jų skonis švelniai kandžios liežuvį.
Beje, taip paruoštus agurkėlius galima valgyti jau po kelių valandų.
Išbandykite – ir galbūt šis receptas taps vienu mėgstamiausių.
Česnakiniai agurkėliai
Reikės:
- 4 kg agurkų;
- 1 stiklinės cukraus;
- 1 stiklinės acto (9 proc.);
- 1 stiklinės augalinio aliejaus;
- 2 v. š. druskos;
- 3 česnakų galvučių;
- juodųjų pipirų;
- garstyčių grūdelių.
Kaip gaminti
Agurkus nuplaukite ir keletą valandų palaikykite užmerkę vandenyje.
Nupjaukite galiukus supjaustykite – galite pjaustyti riekelėmis ar skiltelėmis, kaip tik jums patinka.
Susmulkinkite česnakus – sukapokite arba sutraiškykite.
Sumaišykite actą, cukrų, aliejų, druską, pipirus, garstyčių grūdelius.
Užpilkite marinatą ant agurkų ir palikite mažiausiai 7 valandoms arba per naktį. Po to agurkus jau galima valgyti arba užkonservuoti.
Dėkite agurkus į sterilius stiklainius ir statykite į puodą su vandeniu, pakaitinkite 10 minučių – laiką skaičiuokite nuo momento, kai vanduo užvirs.
Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.