Citrininiai kąsneliai patiks gaivių desertų gerbėjams

Net nebežinau, kiek kartų kepiau šį skanėstą. Jis labiausiai turėtų patikti citrusinių desertų ir sūrio pyragų mėgėjams.

 Citrininiai kąsneliai.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Citrininiai kąsneliai.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Citrininiai kąsneliai.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Citrininiai kąsneliai.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 N.Kurganovė.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 N.Kurganovė.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
Daugiau nuotraukų (3)

Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė

Jul 17, 2020, 3:33 PM, atnaujinta Jul 14, 2022, 8:42 AM

Kai pirmą kartą paragavau, mano skonio receptoriai uždainavo! Ką ten uždainavo – jie sprogo. Taip buvau išsiilgusi tokio ryškaus ir drauge subalansuoto skonio.

Kokosų kremui alternatyva galėtų būti riebi grietinėlė, maskarponės sūris arba išplaktas varškės kremas.

Vietoj žaliosios citrinos galima naudoti paprastą, tačiau rekomenduočiau žaliąją.

Citrininiai kąsneliai

Pagrindui reikės:

  • 250 g migdolų miltų
  • 70 g tapijokų ar kitokio krakmolo
  • 70 g kokosų aliejaus (ištirpinto)
  • 40–60 ml sirupo (aš naudojau datulių)

Citrininiam sluoksniui reikės:

  • 1 citrinos ir 1 žaliosios citrinos, taip pat tarkuotos jų žievelės
  • 250–300 ml kokosų kremo (galima ir daugiau)
  • 2 v. š. kokosų aliejaus
  • 1 a. š. su kaupeliu agaro (augalinis želatinos atitikmuo)
  • kelių lašelių vanilės ekstrakto
  • spalvai suteikti – ant peilio galo ciberžolių (nebūtinai)

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Sumaišykite pagrindui skirtus ingredientus.

Sukrėskite į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą ir išlyginkite, prispauskite prie dugno.

Kepkite apie 15 minučių, kol spalva taps auksinė. Ištraukite ir palikite atvėsti.

Kremui prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite kokosų kremą, išmaišykite ir kaitinkite, bet neužvirkite. Dėkite tarkuotą žievelę ir išspauskite citrinos ir žaliosios citrinos sultis.

Dėkite šiek tiek vanilės ir viską išmaišykite.

Berkite agaro miltelius ir išmaišykite (nepadauginkite, nes kai sutvirtės, gausime į želė panašų sluoksnį, o mums to nereikia).

Jeigu norisi geltonos spalvos kremo, įberkite šiek tiek ciberžolių, skoniui tai įtakos neturės. Tik nepersistenkite.

Palikite kremą šiek tiek atvėsti ir supilkite ant atvėsusio pado.

Dėkite į šaldytuvą nakčiai ar bent 3–4 valandoms.

Skaniausias šaltas. Ir šiaip rekomenduoju laikyti šaldytuve.

Taip pat rekomenduoju gaminį supjaustyti ir užšaldyti. Atitirpinkite kambario temperatūroje ir skanaukite.

„Magic Mint“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.