Kai netikėtai man atvežė agurkų iš sodybos, stipriai galvos nesukau, nes prieskoniai jau buvo spintelėje.
Nemeluosiu, šį agurkų marinavimo būdą radau viename internetiniame puslapyje tarp komentarų, jį išsisaugojau, ir dabar jį išmėginau. P. Aldonai, kuri pasidalino šiuo receptu, didelis ačiū.
Tiesa, kaip man agurkai stovės žiemą, nežinau, nes tai mano kaip ir eksperimentas (pasak Aldonos, jie puikiai išsilaiko visą žiemą ).
Mes agurkus jau paragavome, nes stiklainį matyt buvau blogai užsukusi ir iš jo išbėgo vanduo (būna ir tokių liapsusų). Agurkai nuostabaus skonio, traškūs, nu vienu žodžiu super.
Lieka tikėtis, kad likę stiklainiai su agurkais stovės gerai, „neiššaudys“ ir bus tokie pat gardūs, o gal net dar gardesni.
Man šis agurkų marinavimo būdas pats paprasčiausias, pats lengviausias, o ir agurkai (vėl pasikartosiu) labai labai skanūs.
O dabar skubu pasidalinti receptu.
Jei jus esate bandę šį agurkų marinavimo būdą, pasidalinkite atsiliepimais, kurių lauksiu su nekantrumu.
Reikės (0,5 l stiklainio):
- agurkų;
- 1 v. š. prieskonių agurkų rauginimui;
- 1 v. š. cukraus;
- 1 a. š. druskos;
- 1 v. š. acto;
- 4–5 juodųjų pipirų (žirnelių).
Gaminimo eiga:
Prieš pradėdama ruošti agurkus, juos palaikiau šaltame vandenyje apie porą valandų.
Agurkus supjausčiau (kitąsyk bandysiu taip statyti ir nepjaustytus).
Dangtelius iškaitinau. Stiklainius išploviau sodos tirpalu.
Į stiklainius dėjau recepte išvardytus prieskonius, sluoksniuojant su agurkais ir ant viršaus užpyliau verdančio vandens.
Užsukusi dangtelius, stiklainius krestelėjau, kad druska, cukrus ištirptų ir apverčiau aukštyn kojom. Apklotus šiltai agurkus laikiau parą, vėliau juos išnešiau į rūsį.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“