Salotos ne tik gaivios, bet kartu ir sočios. Jeigu nežinote, iš kur gauti kukurūzo burbuolę, dėl to galite nesukti galvos. Kukurūzo burbuolę galima pakeisti 4 valg. š. konservuotų kukurūzų. Na, ir jei nesinori kepti šoninės, vietoje jos dėl traškumo galite įdėti traškių batono kubelių.
Kad ir kaip paruošite – šios salotos labai gardžios!
Vištienos, avokado ir agurko salotos
3-4 porcijoms reikės:
- 2 keptų vištienos krūtinėlių
- 2 didesnių avokadų
- 0,5 ilgavaisio agurko
- 150 g plonų šaltai rūkytos šoninės juostelių
- 1 saujos susmulkintų svogūnų laiškų
- 1 saujelės susmulkintos šviežios petražolės arba krapų
- 1 didelės virtos kukurūzo burbuolės
Padažui:
- 3 valg. š. citrinos sulčių
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 0,5 arb. š. druskos
- 3 žiupsnelių šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
Įkaitiname keptuvę ant aukštesnės vidutinės ugnies, sudedame šoninės juosteles (kiek telpa į keptuvę) ir kepami iš abiejų pusių, kol gerai apskrunda. Tada dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visas šoninės juosteles ir paliekame atvėsti. Padažas – padažui skirtus ingredientus sumaišome viename indelyje ir atidedame į šalį. Agurką perpjauname pailgai perpus ir supjaustome griežinėliais.
Vištienos krūtinėlę supjaustome arba suplėšome nedideliais gabalėliais.
Nuo kukurūzo burbuolės nupjauname kukurūzų grūdelius (galite palikti didesnius sujungtus grūdelių gabalėlius).
Atvėsusias šoninės juosteles supjaustome mažais gabalėliais.
Avokadus perpjauname perpus, supjaustome didesniais gabalėliais.
Visus salotų ingredientus sudedame į vieną didelį dubenį, apipilame padažu ir lengvai išmaišome. Iškart patiekiame. Skanaus!