Cukinijų ir lešių kotletukai sužavėjo net ir vyrą, negalintį gyventi be mėsos

„Šie kotletukai iš pirmo žvilgsnio primena falafelius, tad turėtų labai patikti vegetarams.

 Cukinijų ir lešių kotletukai.<br> Skaitytojos nuotr.
 Cukinijų ir lešių kotletukai.<br> Skaitytojos nuotr.
Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 3, 2020, 10:51 AM, atnaujinta Aug 30, 2023, 3:02 PM

Kai mano vyras sužinojo, jog valgysime vegetarišką vakarienę, tyliai užkando šoninės... Ir jam, tikram mėsėdžiui, jie labai patiko!“ – taip savo receptą, atsiųstą konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“, pristatė Jolanta.

Išbandykite ir jūs – sotu, gardu ir paprasta.

Cukinijų ir lešių kotletukai

Reikės: 

  • ½ pakelio raudonųjų lęšių
  • ½ didesnės cukinijos
  • 50 g miltų
  • 1 raudonojo svogūno
  • prieskonių pagal skonį: maltų kalendrų, ciberžolių, druskos, maltų juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti 

Lęšius iš vakaro užmerkite.

Kitą dieną cukinijas nulupkite, sutarkuokite burokine tarka ir gerai išspauskite iš jų vandenį. Išmirkytus lęšius sutrinkite trintuvu.

Jeigu norite gamintą tą pačią dieną, lęšius tiesiog išvirkite ir sumalkite.

Svogūnus smulkiai supjaustykite iš šiek tiek pakepkite alyvuogių aliejuje.

Pakepintus svogūnus, miltus ir prieskonius dėkite į cukinijų ir lęšių masę, gerai išmaišykite.

Formuokite kotletukus ir kepkite įkaintintame alyvuogių aliejuje, kol abi pusės gražiai paruduos.

Patiekite su jogurto ar pomidorų padažu.

Skanaus!

Šis receptas – konkurso „Lietuviškų gėrybių fiesta“ dalyvis.

Portalas lrytas.lt kviečia skaitytojus dalintis receptais ir laimėti praktiškus bei vertingus „Vegeta NATUR“ prizus!

Trims įdomiausių, daugiausia skaitytojų dėmesio sulaukusių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius. „Vegeta NATUR“ prieskoniai gaminami tik iš natūralių daržovių bei priekoninių žolelių, juose nėra nepageidaujamų priedų, skonio bei aromato stipriklių.

O visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.

Receptus su nuotraukomis konkursui „Lietuviškių gėrybių fiesta“ siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki rugsėjo 18 d.

Nugalėtojus išrinks „Skonio“ rubrikos redakcija, vertindama recepto originalumą bei atsižvelgdama į jo populiarumą tarp skaitytojų. 

Laimėtojus skelbsime rugsėjo 21-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.